thumbnail

Eerste keer VFX Awards tijdens Nederlands Film Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 9 september 2013 Utrecht - Het Nederlands Film Festival komt er aan en dit jaar krijgt het Nederlands Film Festival een nieuwe Award erbij de VFX Awards. Michiel Snijders, lid van Vereniging Nederlandse Animatie Producenten, organiseert dit evenement. 3Dhype zal hier als jurylid optreden.

3dhype is onlangs er bij betrokken geraakt. We gaan ons uiterste best doen er iets moois van te maken, maar dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Jij bent ook uitgenodigd om op het Nederlands Film Festival de VFX industrie van Nederland te representeren. Ben jij actief in 3D animatie, VFX of Motion graphics? Waar kun je beter je gezicht laten zien dan bij het Nederlands Film Festival! We leggen een compleet netwerk voor je klaar, een hapje, een drankje, talks en natuurlijk de VXF Awards! De exacte datum en plek zijn nog niet definitief, maar zodra deze bekend zijn zul je het hier op 3dhype lezen.

Over VNAP
De VNAP is de enige beroepsvereniging voor animatie en ziet het als haar missie om alle vormen van animatie te stimuleren. Eerder rijkte de VNAP de VNAP Game Award uit in samenwerking met Control Magazine. Nu dus ook VFX. Om de VFX een zetje in de rug te geven in deze moeilijke tijden en om aandacht te geven aan de enorme rol die VFX al tijden heeft in de reguliere speelfilm, en als opstap voor een groter VFX event op het Nederlands Film Festival 2014, neemt de Vereniging Nederlandse Animatie Producenten nu het initiatief voor deze prijs.

VNAP lid Michiel Snijders is eigenaar van het productiehuis Il Luster, heeft tal aan 3D producties op zijn naam staan zoals Mac 'n Cheese Supermarket van Colorbleed Studios, NMTrix met Forever Mime en House of Secrets met De Vuurproef. Allen toonaangevende animaties en die waren onmogelijk gerealiseerd als Il Luster zich hier niet mee had bemoeid.
De juryleden van de VFX Awards zijn niemand minder dan Bobby de Groot van House of Secrets, Patrick Nijman van NMTrix, Jasper Brekelmans van Motek Entertainment/Brekel en Edwin van het Bolscher van 3dhype.

Tijdens het evenement zal er een meeting plaatsvinden. De meeting is laagdrempelig en een informeel onderdeel van de VFX Awards. We willen zoveel mogelijk 3D'ers aanwezig. Daarom houden we jou op de hoogte.

Details die bekend zijn:
  • Woensdag 2 oktober 17.00 uur in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.

12501 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten