• Nieuws
3dhype

House of Secrets

Categorie: Animatie
Geplaatst door 3ddy

Utrecht - Al vanaf 2006 is House of Secrets bezig met een eigen korte animatie film Cruise Patrol. Het animatie huis presenteert voor het eerst delen van het storyboard, en wat stills uit de uiteindelijke korte film die tijdens het Klik! Animation Festival te Amsterdam in première gaat.

House of Secrets maakt hoogstaande animaties en is zeer bekwaam met regie, 3D karakter animatie, karakter design, concept art, visual effects, product visualisatie, stereoscopie, cut-out animatie, prototyping en previsualisatie. Je hebt ongetwijfeld werk van hen voorbij zien komen zoals de Bol.com commercials en de Walking Fridge. Een korte animatie film van een studio als deze, is dan ook pure passie.


Het idee was om zoveel mogelijk close-ups te maken met een flink grafisch karakter. De inpiratie kwam onder andere uit de comic White Trash waarin het camera gebruik en tekenstijl goed uit te herkennen valt. In het eerste deel zijn de shaders zijn cartoonstyle en is de cameralens orthografisch ingesteld. In het 2de deel van de film wordt meer perspectief toegevoegd en in het laatste deel is het vrij normaal gehouden. Ook films van de legendarische regisseur Sergio Leone waarbij het genre Spagettiwestern goed wordt toegepast in deze short, vooral het geweldadige aspect van dit genre.
Leone had een typische regiestijl die gekenmerkt wordt door een onorthodoxe montage, vreemd camerawerk, weinig dialoog, veel sfeer, een trage spanningsopbouw gevolgd door snelle actie en een opvallende aanwezigheid van muziek en geluid. Of dit allemaal erin zit, moeten we nog even afwachten. Dus in de 2e week van november weet je wat je moet doen, op naar het Klik! Animation Festival

Er werd niet constant gewerkt aan de animatie. Alleen wanneer er wat gaatjes in de planning waren. Alle tijd bij elkaar opgeteld was House of Secrets netto ongeveer 6 a 7 maanden. In de loop van de jaren is er in het uiterlijk van de film toch een keer helemaal aangepast. In een eerdere versie was alles wat plastischer geshade, maar na paar jaar tijdens het opnieuw oppakken van de film, vonden we dit niet meer zo interesssant, aldus Bobby de Groot.
We hebben helaas nog geen bewegende beelden, maar een eerdere versie van de korte film zijn te zien in hun showreel van 2012. De beelden beginnen op 1:26.BEKEKEN: 19258 REACTIES:0 DATUM: 17 SEPTEMBER 2013
Mute
Categorie: Teaser
Geplaatst door: 3ddy
Uitnodiging VFX Awards Nederlands Film Festival
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Mac n Cheese - Supermarket Trailer
Categorie: Animatie
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy