thumbnail

The making of van Optimist film voor Delta Lloyd

Door: Edwin van het Bolscher, 30 september 2013 Delta Lloyd heeft vorige week zijn nieuwe campagne gelanceerd met de commercial "de Optimist". De film, waarin een jongen in zijn bootje vol optimisme de oceaan op vaart, zit vol spectaculaire effecten en animaties. Voor bureau TBWANEBOKO, verantwoordelijk voor de overtuigende mix van video en computerbeelden, was dit een van de meest intensieve producties van het jaar.

Making of


Opnames voor de film
Executive creative director Bas Engels van TBWA: "We hebben acht dagen opnames gedaan in Almere, Heiloo en Texel met de jongen, die speciaal zeilles kreeg van Olympisch zeiler Pieter-Jan Postma. Voor de beelden met de zeehonden hebben we duikers ingezet, om de effecten met het water zo realistisch mogelijk te krijgen. Regisseur Lieven van Baelen zorgde ervoor dat de live action beelden later op ambachtelijke, natuurlijke manier te integreren zouden zijn met de computerbeelden. De muziek werd speciaal voor de film gecomponeerd door Massive Music: voor iedere edit werd een track ontwikkeld om beeld en geluid zo goed mogelijk te matchen.

3D animaties, special effects
De 3D elementen als de zeehondjes, de storm, de draaikolk en de walvis konden pas als laatste worden toegevoegd, waardoor het geheel pas aan het einde beoordeeld kon worden. Creative managing director Yacco Vijn van TBWA: "Je doet dus veel op gevoel en vertrouwen, je moet constant inschatten hoe het er het beste uit zal gaan zien. Om de 3D wereld goed te matchen met het opnames is het belangrijk dat die beelden niet te clean en te scherp in de film terechtkomen: dat zie je vaak fout gaan, dat de 3D shots scherper zijn en meer detail hebben dan de beelden van de camera." Het bureau werkte met Digital District in Parijs, een partij die gespecialiseerd is in computerbewerking op het gebied van geloofwaardige waterbeelden: zon beetje het moeilijkste om te realiseren in special effects.


Campagne en concept
De zeereis van de jongen is een metafoor voor het financiële leven, waarin verzekeraar Delta Lloyd helpt alert te reageren op veranderingen. Annette Reijersen van Buuren, manager Merk & Strategie bij Delta Lloyd: De komende jaren bouwen we aan ons merk met de nieuwe campagne de Optimist. We hebben een campagne laten maken waarin merk, marketingcommunicatie en zeilsponsoring samen komen. Yacco Vijn: "De grootste uitdaging voor ons was een filmverhaal te vertellen dat je meeneemt, wat je gelooft. Zodat je als kijker overtuigd wordt van het emotionele avontuur van het jongetje. We zijn trots op het resultaat."

Credits
Bureau: TBWANEBOKO
Creatie: Bas Engels, Yacco Vijn
Bureauproducer: Pum Buisman
Strategie: Kees Kalk, Simon Neefjes
Account: Marianne Herweijer, Christian van der Ven, Karin Spijkervet
Regisseur: Lieven van Baelen
Productiemaatschappij: Czar
Producer: Willem Bos
D.O.P.: Glynn Speeckaert
Offline: Manu van Hove
Visual Effects: Digital District, Parijs
Muziek: Massive Music
Sound: Kaiser Sound
Klant: Delta Lloyd
Verantwoordelijk bij klant: Annette Reijersen van Buuren, Annemieke Gerrits-Blom en Annelies ten Broek
8257 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten