thumbnail

Autodesk Dealers worden ontzien door Autodesk

Door: Edwin van het Bolscher, 14 oktober 2013 Autodesk stuurt vanaf nu een Subscription-verlengings-herinnerings-mailtje wanneer je aan de beurt bent met je verlenging. Er wordt voorgesteld om met één klik je verlenging te bevestigen. Dit was de simpele stap. De "ingewikkelde" stap was een verlenging aanvragen via je officiële dealer.

Wat in werkelijkheid gebeurde is dat je direct klant wordt van Autodesk en dat je dus geen dealer als tussenpersoon meer hebt. Software dealers (Socrates waar Martin van Stein de contact persoon is en Macrocad waar Joep van der Steen contact persoon is en bekend is van de supportsite 3dstudio.nl) vallen dan weg en als bedrijf ben je dan gekoppeld aan Autodesk Ierland.
Dit gebeurd stilletjes, en niet iedereen zal direct doorhebben dat ze per ongeluk overgegaan zijn. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, en ook levert het niets extra's op.
Wat er wel gebeurd is dat Macrocad en Socrates je als klant verliezen. Dealers als deze zijn onmisbaar in Nederland omdat ze tal van 3D evenementen en initiatieven ondersteunen. Denk hierbij aan 3DStudio EUE en natuurlijk 3dhype. Maar ook te woord staan en hulp bieden wanneer er problemen ontstaan tijdens het gebruik van de software. Die mogelijkheid vervalt dan per direct.

Kunnen we dit nog terugdraaien?
Ja, dat kan. Neem contact op met je software dealer en volg hun stappenplan. Via Autodesk moet een annuleringsbrief ontvangen en verstuurd worden. Daarna zal je huisdealer opnieuw de bestelling kunnen plaatsen.

Zijn daar extra kosten aan verbonden?
Daar kunnen we een heel kort antwoord op geven: Nee. Er zijn geen extra kosten aan verbonden

Bestaat er een kans dat ik mijn subscription verlies?
Als je contact opneemt met je softwaredealer dan bestaat er geen enkele kans dat je subscription op welke reden dan ook verloren kan gaan.

Is er een tijd aan verbonden tot wanneer ik dit kan doen?
Ja, helaas moet je wel binnen 30 dagen de annulering indienen. Het zijn even 2 stapjes die je moet doen, maar zo houdt je contact met een Nederlandse basis die je steunt bij het gebruik van software van Autodesk.
8294 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten