thumbnail

KLIK! publiceert bont en rijk programma 2013

Door: Edwin van het Bolscher, 24 oktober 2013 Het volledige programma van het KLIK! Amsterdam Animation Festival is nu online te bekijken via klikamsterdam.nl/festival/program. Met de bekendmaking van het programma is de kaartverkoop in volle gang. Van 12 tot 17 november zijn de competities Animated Shorts, Animated Student Shorts, Animation For Hire, Political Animated Shorts en 3-D Stereoscopic Animated Shorts te zien. Ander hoogtepunt is het oogstrelende themaprogramma The Fabulous Fifties. Daarnaast is er de keuze uit een rijk scala aan langspeelfilms, lezingen, workshops en games en mogen de voeten van de vloer tijdens KLIK! KLIK! BOOM!.

Op KLIK! worden, naast korte animaties, ook prachtig geanimeerde langspeelfilms en documentaires vertoond. Op de zaterdag is er een speciale voorvertoning van The Congress, de langverwachte opvolger van Waltz with Bashir van Ari Folman. De kans om de film te zien voordat deze in januari 2014 in de Nederlandse bioscopen wordt vertoond.    

De Nederlandse première van Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony verwondert de bezoeker met het intrigerende fenomeen Bronies, de mannelijke fans van de My Little Pony: Friendship is Magic serie.    

De documentaire Persistence of Vision bespreekt de beste animatiefilm die nooit gemaakt is; een fascinerend levensproject van animatieregisseur Richard Williams (Who Framed Roger Rabbit?). Als fan van de onafgemaakte film besloot regisseur Garrett Gilchrist een voltooide versie te maken zoals Williams deze bedoeld had, genaamd The Thief and the Cobbler: Recobbled Cut. Beide films zijn te bewonderen op KLIK!.

Als onderdeel van het thema The Fabulous Fifties wordt de langspeelfilm Gay Purr-ee uit 1962 vertoond; een mix tussen Van Gogh en Disney en met de stem van Judy Garland (The Wizzard of Oz).

Vrijdag- en zaterdagavond brengt KLIK! EYE en Toren in beweging en kan er volop gedanst worden. Op de vrijdag kan er, geheel in jaren vijftig stijl, gedanst worden op de live jazzmuziek van The Ob6sions. Als laatste mogen nogmaals de voetjes van de vloer op de zaterdag van KLIK!; tijdens het feest KLIK! KLIK! BOOM! in de Torenzaal. Waar onder andere het Franse duo Gangpol & Mit het publiek trakteren op een visueel overdonderende show.

Over KLIK!
KLIK! Amsterdam Animation Festival beleeft dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE, het nieuwe filmmuseum, te Amsterdam en Toren. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogrammas rondom The Fabulous Fifties, feestjes en een veelvoud van activiteiten. De internationale competitie van dit jaar ontving maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen.
8606 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten