thumbnail

Nieuwe Euro-Munt medeontworpen door Rolf van Slooten

Door: Edwin van het Bolscher, 1 november 2013 De nieuwe Euro's met de opdruk van Koning Willem-Alexander is mede ontworpen door Rolf van Slooten. Hij assisteerde Erwin Olaf bij het ontwerpen. Het was een wisselwerking, Erwin kwam met eerste ideeën waarna hij er op inhaakte en in gezamelijke sessies hebben ze het geperfectioneerd. Uiteindelijk was zijn 3D model de template voor de definitieve munt.

Erwin heeft de layout bedacht en lettertypen enzo. Hij wilde iets met een draadmodel doen en toen heb ik dit gefacetteerde hoofd als voorstel gemaakt, aldus Rolf.
Ik heb het gezicht van Alexander gemoddeleerd, eerst redelijk gedetailleerd en later zijn we samen poly's gaan weghalen net zolang dat het gezicht nog net herkenbaar bleef. Ik heb geen 3D topologie aangehouden omdat ik het mooier vondt om een soort randomness en ruwheid in het model te hebben.
Omdat ik al vaker munten had geanimeerd heb ik indertijd ter presentatie een animatie gemaakt van ons ontwerp, ik denk dat dat mede geholpen heeft om de jury te overtuigen.
13596 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Still Here

Eerste Nederlandstalige Community Bijeenkomst tijdens BCON 2023

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten