thumbnail

KLIK! stelt speciale gasten voor

Door: Edwin van het Bolscher, 1 november 2013 Het KLIK! Amsterdam Animation Festival verwelkomt van 12 t/m 17 november weer speciale gasten van over de gehele (animatie)wereld. Onder andere Amid Amidi (VS), Paul Rudish (VS), Ryan Honey (VS), Vanja Hraste (Kroatië😄 en Thé Tjong-Khing (NL) zijn aanwezig om kennis te delen, het publiek te inspireren en brandende vragen in Q&As te beantwoorden.

KLIK!s thema van dit jaar is The Fabulous Fifties. De focus wordt gelegd op de grafische en abstracte animatiestijl Cartoon Modern. Historicus en animatiespecialist Amid Amidi schreef een boek over Cartoon Modern en is gastcurator voor het themaprogramma Cartoon Modern. Hierin geeft hij een inkijkje in deze fascinerende animatiestijl uit de jaren vijftig. Terwijl Amidi uitleg geeft over de opkomst van de stijl in Amerika, focust Vanja Hraste (ook jurylid op KLIK!) in Cartoon Modern : East Meets West op de opkomst en ontwikkeling van de stijl in Europa. In Dutch Cartoon Modern haalt Alan Standen herinneringen op aan zijn tijd bij de lange tijd toonaangevende Nederlandse animatiestudio Toonder Studios. Het programma biedt een breed spectrum van de stijl die nog zo levendig aanwezig is in animatie.

Dit jaar vereert Paul Rudish KLIK! met een bezoek en presenteert hij zijn werk waarin hij de korte Mickey Mouse films nieuw leven in blies. Naast de nieuwe Disney Mickey Mouse animaties is alleskunner Rudish bekend van zijn werk voor Cartoon Network. Rudish werkte mee aan onder andere Dexters Laboratory, The Powerpuff Girls, Star Wars: Clone Wars, Samurai Jack en Sym-Bionic Titan. Een unieke kans voor studenten, professionals en natuurlijk liefhebbers van Mickey Mouse en het werk van Rudish.

Ryan Honey, co-eigenaar van de multi-awardwinnende Studio Buck; een creatieve animatiestudio met lef, vertelt op KLIK! de geheimen van hun tienjarige succes. Volgens Honey de speciale alchemie die ontstaat als er creatief wordt samengewerkt met een gezamenlijk doel.

Samen met Submarine Channel organiseert KLIK! een picknick met Thé Tjong-Khing, een van Nederlands beste illustratoren. Vele generaties groeiden op met zijn geïllustreerde boeken. Submarine maakte van het verhaal Waar is de taart?, wie kent het niet?, een trans mediale vertelling met zijn eigen televisieserie en een app.

Negatieve berichten over de persvrijheid in Rusland zijn onderdeel van het dagelijks nieuws. Timo Linsenmaier bespreekt de rol van internet in dit land van vrijheidsbeperkingen. Linsenmaier is specialist op het gebied van Russische animatie en presenteert nieuwe online animaties die commentaar leveren op politieke en sociale kwesties. Een fascinerend voorbeeld van de politieke kracht die animatie heeft.

Journalist Michael Minneboo vertelt verder op KLIK! over het intrigerende universum van superheld Spider-Man. Ook Studio Tumblehead is aanwezig op KLIK!, waar ze vertellen over het enorme internetsucces van de geanimeerde spaghetti western Rob n Ron. Oprichters van Tumblehead, Peter Smith en Magnus Igland Møller, geven tips en trucs over het opzetten van een succesvol project als Rob n Ron.Over KLIK!
KLIK! Amsterdam Animation Festival viert dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE en Toren, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogrammas zoals The Fabulous Fifties, feestjes en tal veelvoud van andere activiteiten. Het festival ontving dit jaar maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen, waaruit de meest spraakmakende voor het publiek zijn geselecteerd.
7550 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten