thumbnail

Cartoon Network en Comedy Central aanwezig op KLIK!

Door: Edwin van het Bolscher, 7 november 2013 Het KLIK! Amsterdam Animation Festival presenteert samen met Cartoon Network en Comedy Central drie programmas met het beste en nieuwste wat beide zenders te bieden hebben. Op 15 en 16 november staat KLIK! een aantal daverende uren in het teken van deze twee cartoongiganten. Een samenkomst van cartoonliefhebbers, fans van series en nostalgie.

Wie van cartoons houdt zit goed bij KLIK! dit jaar. In samenwerking met Cartoon Network presenteert het animatiefestival in EYE twee programmas met het beste en nieuwste van Cartoon Network. Cartoon Network: Next Generation demonstreert de nieuwste generatie aan shows die zowel kinderen als (het kind in) volwassenen aanspreekt. KLIK! trakteert haar publiek op de met voor Cartoon Network kenmerkende humor doorspekte shows zoals Regular Show, Clarence, Tome of the Unknown en de Europese premières van Steven Universe en Uncle Grandpa. Het publiek kan vragen stellen aan regisseur Pete Browngardt van Uncle Grandpa via een speciale live verbinding met de Caroon Networks studios in Los Angeles.

Een niet te missen kans voor elke Cartoon Network fan is daarnaast het programma Cartoon Network: The Originals. Eindelijk kan het publiek de meest favoriete Cartoon Network series op het grote doek zien. De trendzettende rol die Cartoon Network in de wereld van de televisie animatie speelt begon al in de jaren negentig met het succes van series als The Powerpuff Girls en Johnny Bravo. In dit programma komen, naast deze twee klassiekers, geliefde shows voorbij als Cow and Chicken, Courage the Cowardly Dog, Edd, Ed n Eddy en Dexters Laboratory. Het is genieten geblazen met deze nostalgische shows en als bonus kan het publiek achteraf vragen afvuren op Paul Rudish, regisseur, storyboarder, schrijver en artdirector van Dexters Laboratory en The Powerpuff Girls.

KLIK! en Comedy Central hebben een sterke visie op animatie voor volwassenen. Na het gigantische succes van vorig jaar komt KLIK! terug met het programma Comedy Central: Battle of the Fans. KLIK! en Comedy Central roepen alle South Park, Family Guy en Futuramafans op om gezamenlijk het gevecht aan te gaan tegen elkaar. Welke serie krijgt de meeste lachers, meezingers of boegeroep op de hand? Welke fan weet het meeste over zijn of haar favoriete serie? Tijdens de pubquiz maakt de meest wetende fan kans op de prestigieuze Comedy Central Fan Award. Een avond om niet te missen voor elke Comedy Central liefhebber!

Over KLIK!
KLIK! Amsterdam Animation Festival viert dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE en Toren, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogrammas zoals The Fabulous Fifties, feestjes en tal van andere activiteiten. Het festival ontving dit jaar maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen, waaruit de meest spraakmakende voor het publiek zijn geselecteerd.
9136 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten