thumbnail

Scramble, 3de jaars - Koning Willem 1 Collega

Door: Edwin van het Bolscher, 12 november 2013 Brent van Helvoirt volgt de studie Mediavormgever op het Koning Willem 1 College in 's-Hertogenbosch met als uitstroomprofiel animatie. Het was een animatie die hij samen met Mauritz Seerden in het derde leerjaar heeft gemaakt op school. Ze werken vaak samen aan projecten, omdat dat altijd goed verloopt en omdat ze qua niveau op dezelfde lijn zitten.
De opdracht was om een vrije animatieshort te maken van minimaal 30 seconden in 8 weken tijd. Verder konden ze alles zelf bepalen en door veel met elkaar te overleggen zijn ze tot dit idee gekomen.Het leuke aan dit project vond Brent om een cartoon stijl naar boven te brengen en om de 3D animatie te combineren met muziek en geluidseffecten.
Ze streven er beide na om het beste uit zichzelf te halen. Ze hebben dan ook overuren gemaakt, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ze allebei trots zijn op het eindresultaat.
Inmiddels zitten ze beide in het vierde leerjaar en zijn ze inmiddels begonnen aan een afstudeer animatie. "Hierbij zitten we nog in de conceptfase, maar ik kan al wel wat verklappen. We gaan een short maken waarbij er twee robots gecreëerd worden, die samen in een animatie spelen", aldus Brent. Hun inspiratiebron hiervan is "Wall-E" en "Machinarium".
7485 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten