• Nieuws

IJsfontein en Il Luster lanceren de Tumblies game

Categorie: Apps
Geplaatst door 3ddy

Vanaf vandaag is de Tumblies game, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, te downloaden in de iTUNES app store. De game is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar en ontwikkeld met behulp van een subsidie van het Europese- en het Nederlandse Mediafonds. Fantasie, creativiteit en vrij spel staan centraal in deze game waar voor het eerst de magische grens van televisie wordt doorbroken. Na het bekijken van een aflevering stapt het kind in de wereld van de Tumblies en mag het zelf aan de slag.'De bedenkers en ontwikkelaars van de televisieserie behoren tot de besten in hun vakgebied. Zelfs de muziek van de Tumblies is door een prijswinnende componist en arrangeur gemaakt. De game kon daar uiteraard niet op achterblijven', vertelt Evert Hoogendoorn, gamesdesigner bij IJsfontein en docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Helaas zijn er in Nederland maar weinig verantwoorde apps voor kinderen die ook nog leuk zijn om te spelen. Bij de ontwikkeling zijn we echt uitgegaan van hoe een kind speelt, leert en ontdekt. Goed of fout speelt geen rol, je hebt iets geprobeerd en dat is goed. Nieuwsgierigheid en 'uitproberen' wordt beloond, niet het resultaat' .

Export
Zoals het er nu naar uitziet, is de Tumblies game en serie, volledig ontwikkeld en bedacht door Nederlandse partijen, in 2014 ook in Turkije, Israël, Indonesië, Italië, Zuid Korea, en Canada te zien en te spelen. Daarnaast wordt begin volgend jaar ook het Tumblies pretboek uitgebracht en komt er educatief materiaal voor kinderdagverblijven en kleuterscholen beschikbaar. 'Bij al het materiaal wat we ontwikkelen staat de kwaliteit en de aansluiting bij de ontwikkeling van het kind bovenaan. De Tumblies zijn de nieuwe Teletubbies, maar dan Dutch design, educatiever en minder irritant voor de ouders, aldus Ramon Verberne van il Luster, geestelijk vader van de Tumblies.

Geen naam, geslacht of ras
De game is zo ontworpen dat een kind echt vrij kan experimenteren en zijn eigen spel kan maken. Verberne: De Tumblies hebben bewust geen naam, geslacht of ras. Ze hebben geen huis en spreken geen taal. Niets is nog ingevuld, dat mogen de kinderen zelf doen. Dit was het centrale uitgangspunt van de serie en nu ook van deze game. De speler heeft vrij spel in een virtuele wereld en kan zijn of haar creativiteit en inventiviteit de vrije loop laten.

Educatief
Tijdens de ontwikkeling van de game is veel aandacht besteedt aan het educatieve aspect en de aansluiting met de belevingswereld van het kind. De game stimuleert creativiteit en de fijne motoriek. Daarnaast leert een kind spelenderwijs hoe natuurwetten werken. De game is geheel taalloos en daardoor ook door kleine kinderen zelf te bedienen.
BEKEKEN: 7720 REACTIES:2 DATUM: 13 DECEMBER 2013
Investeer in Trippel Trappel
Categorie: Crowdfunding
Geplaatst door: 3ddy
Eerste sneak preview PostPanic's Sundays
Categorie: VFX
Geplaatst door: 3ddy
Zeno Pelgrims met Anatomy for the Artist in 3D World Magazine
Categorie: Leden
Geplaatst door: 3ddy
Socrates nieuwjaarsborrel
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:
Reacties:
liudger zegt: g een kleine opmerking. De animatie van de trailer is van NMTrix animatie studios.
MAANDAG 16 DECEMBER 2013 OM 9:57
3ddy zegt: Niet alleen dat, de hele serie is in samenwerking met NMTrix voor elkaar geboxed. De bedenkers van de Tumblies zijn overigens Job Joris en Marieke, en de producent is Il Luster.

Thx voor de extra informatie trouwens liudger
MAANDAG 16 DECEMBER 2013 OM 15:01

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy