thumbnail

GLU reageert oprecht, meer duidelijkheid.

Door: Edwin van het Bolscher, 26 februari 2014 Dhr. Joop Engelander belde de redactie vanochtend op, naar aanleiding van onderstaand artikel wat samen was opgesteld met enkele studenten van de opleiding AAV aan de GLU. Kort samengevat waren de studenten teleurgesteld in het lesniveau en waren ze van mening dat hun eerdere acties om dit te verbeteren geen gehoor heeft gekregen. Een reden om het aan de grote klok te hangen aldus de studenten.

Joop Engelander vertelt: We zijn niet blij met het artikel over studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht op de website 3dhype. We begrijpen dat studenten die het gevoel hebben dat hun klacht niet serieus genomen wordt, daar gefrustreerd over raken en langs andere wegen hun ongenoegen kenbaar maken. We nodigen ze van harte uit weer met ons in gesprek te gaan om te kijken hoe we het gevoel dat er niets met hun klachten is gedaan, weg kunnen nemen. Het Grafisch Lyceum Utrecht heeft altijd een luisterend oor voor studenten. Dat gebeurt bijvoorbeeld geregeld in overleg met de klassenvertegenwoordigers en in het studentenpanel dat vier keer per jaar plaatsvindt. Een belangrijk punt wat Joop nog aanstipte: Bij ons staat de student centraal en dat is voor ons geen holle frase. En dit is wat de studenten ook belangrijk vonden.

De aanname van de studenten dat het animatie gedeelte zou verdwijnen is volgens Joop niet juist. Ze hebben onlangs 2 ervaren docenten aangenomen en hebben geen mensen ontslagen. De twee nieuwe docenten komen uit het bedrijfsleven en hebben een eigen animatiestudio, aldus Joop. Met deze reactie heeft de opleiding in de afgelopen 4 maanden twee eisen van de studenten weten te vervullen namelijk kennis uit het bedrijfsleven en meer animatie. Er zijn naar aanleiding van de serieuze klacht onderdelen aangepast in het onderwijsprogramma en zijn extra lessen animatie gepland in een inhaalprogramma . Het kan zijn dat de studenten daarvan nog niet snel genoeg de resultaten hebben gezien. Aanstaande vrijdag zullen de eerste lessen gaan beginnen.

Door dit artikel is er meer duidelijkheid gekomen in de gang van zaken. Klachten gooit de opleiding niet overboord en behandelen ze dus serieus. Met de informatie die ons is gegeven weten we in ieder geval dat er geluisterd wordt naar de student.

Wat wij als redactie vaak merken is dat de student in het algemeen een verwachting heeft die later in hun ogen niet waar gemaakt wordt door een opleiding. Of dit geheel ten nadele is van de opleiding trekken wij als platvorm in twijfel. De beste opleidingen ter wereld leiden ook studenten op die er nooit zullen komen. Als student zijnde wordt er ook wat van je verwacht en de tijd die je krijgt tijdens de opleiding kun je zeer nuttig gebruiken om je te verdiepen in wat jij belangrijk vindt. Ankertjes en funderingen worden je aangeboden door de opleiding, waarmee je verder kan komen. Er is geen enkele opleiding in Nederland die talent in je de schoenen schuift.


GLU AAV opleiding verliest vertrouwen student:

De opleiding Animatie/Audiovisuele Vormgeving van het Grafisch Lyceum Utrecht staat onder vuur. Het management van de opleiding heeft enkele waardevolle docenten ontslagen, waardoor de maat nu vol is bij de studenten. Ongeveer 4 maanden geleden probeerden studenten met een brief en een berg handtekeningen hun opleiding te redden.


De studenten zijn ontevreden over de kwaliteit. Ze willen beter samenhangende lessen, waarbij docenten met elkaar communiceren over de inhoud hiervan. Ze merken dat de kennis bij docenten onder het niveau is en deze niet aansluit op hun vakgebied. Zelfs animatie schijnt helemaal niet meer voor te komen in de lessen, terwijl het gaat om een Animatie/Audiovisuele opleiding.

De studenten vragen aan het bestuur of er gesproken kan worden over deze kwestie. Dat er binnen een termijn een plan van aanpak wordt opgesteld waarmee de kwaliteit van de opleiding verhoogd kan worden. Zoals het vaak gaat met grotere organisaties is is de brief ontvangen en medegedeeld dat ze het mee gingen nemen, maar tot nu toe hebben ze hierop nog geen enkele actie ondernomen.

We staan bij deze achter de studenten omdat wij staan voor een goede fundering van opleidingen die de arbeidsmarkt kan voeden met op niveau gebrachte arbeidskrachten.
10584 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten