thumbnail

Amsterdamse College of MultiMedia start met cursus 3D Printing

Door: Edwin van het Bolscher, 27 februari 2014 Amsterdam, 24 februari - College of MultiMedia, dé multimedia opleider van Nederland ziet een grote toekomst weggelegd voor 3D Printing dat nu aan een grote opmars bezig is. Vandaar dat ze starten met de cursus 3D Printing om iedereen alle ins en outs uit te leggen over 3D printing. Op 3 april zullen deelnemende cursisten de wondere wereld van 3D Printing zien en hands-on ervaren met hun eigen gemaakte en geprinte 3D model.

Complexiteit van 3D Printing
Volgens onderzoekers van ABN AMRO zal 3D printen in de consumentenmarkt haar grote doorbraak beleven in 2014. Nederland vervult een sleutelrol op dit gebied als vooruitstrevende economie en College of MultiMedia stimuleert deze d.m.v. praktijkgerichte cursussen en opleidingen. Het maken van een 3D object specifiek voor 3D printers is echter complex, omdat deze waterdicht moet zijn. Dat komt onder andere doordat een 3D Printer niet in de lucht kan printen. Daarnaast moet een 3D object een goed fundament hebben en alle onderdelen die uitsteken of uit kunnen steken, los of via steunpilaren geprint worden.

3D Printing in de praktijk
Om goed te begrijpen hoe een 3D Print model opgezet moet worden, biedt het Amsterdamse College of MultiMedia de cursus 3D Printing aan. De deelnemers zullen hands-on werken aan 3D modellen en deze tijdens de cursus uitprinten op een 3D Printer! Zo kunnen cursisten precies zien wat hun model doet in een 3D Printer. Om goed beslagen ten ijs te komen zal de cursus, zowel theorie als praktijkstof bevatten, zodat het niet uitmaakt wat de deelnemer thuis of ergens anders gebruikt. De cursus is geschikt voor iedere kunstenaar, designer of hobbyist die enige kennis heeft van het gebruik van 3D Software (Maya, 3D Studio Max, Cinema 4D, Blender etc.). Daarnaast is het een uitgelezen kans om jezelf voor te bereiden op de grote doorbraak van 3D Printing. Bezoek de website van cmm.nl voor meer informatie over de cursus 3D Printing. Wil je meer weten over 3D modelleren en animeren? Dan biedt College of MultiMedia ook de opleiding 3D Producer, waar 3D Printing onderdeel van het curriculum is.
9012 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten