thumbnail

Leven na Life of Pi (must see)

Door: Edwin van het Bolscher, 4 maart 2014 Rond de Oscars wordt het weer wat groener overal. Niet omdat we als 3D industrie op milieuvriendelijke wijze energie genereren, maar omdat we ons gebonden voelen wat er vorig jaar gebeurd is met verschillende VFX studios, en wat al jaren vooraf speelde. Om het gehele verhaal te snappen raden we je aan om de documentaire volledig te bekijken, en neem je tijd want het duurt zo'n 20 minuten.
Rhythm and Hues Studios viel om net voordat ze Oscars uitgereikt kregen voor hun werk in Life of Pi. De commotie die daarna ontstond en alles er rondom heen wordt breed uitgemeten in deze docu. Een van de gedupeerden was Joel Einhorn, die we rond die tijd interviewden. Hierin konden we en mochten we niet diep ingaan op R&H case. Nu volgt hier dus om zeer mooie in elkaar gezette, maar trieste uitleg.



Ook in Nederland heeft de VFX industrie last van belastingconstructies in het buitenland. Veel binnenlandse filmproducties worden daardoor in het buitenland afgerond, omdat ze dat kleine budget wat over is met buitenlands belastinggeld kunnen vergroten. Dit is iets wat helaas niet iedereen weet, maar is één van de redenen waarom er nauwelijks een VFX industrie bestaat in Nederland.
8713 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten