thumbnail

HAFF Winnaar Vakprijs voor Nederlandse animatie

Door: Edwin van het Bolscher, 20 maart 2014 Tijdens de opening van het 17e Holland Animation Film Festival op woensdagavond 19 maart is de Vakprijs voor de Nederlandse animatie uitgereikt. Jan-Dirk Bouw won met I Love Hooligans. Een interview met een vervaarlijke voetbalsupporter van de harde-kern, vervat in grafisch krachtige, contrastrijke beelden. Hij leidt als homo een gedwongen eenzaam bestaan en leeft voortdurend in angst voor ontdekking. (Nederland/ België, Seriousfilm, Koert Davidse, Marc Thelosen, 2013).

De vakjury, bestaande uit Ton Wolswijk (filmproducent, NL), Floris Kaayk (filmmaker, NL) en Jan Pieter Ekker (grafisch ontwerper, journalist, NL) zegt over I Love Hooligans:
I Love Hooligans vertelt een belangrijk verhaal, dat op deze manier eigenlijk alleen in animatie verteld kan worden. Wij juichen het toe dat documentaire-animatie een steeds belangrijker plek krijgt in de media, en willen daarom de vakprijs geven aan deze innovatieve animatievorm.

Nominaties Grote Prijs voor Nederlandse animatie
Op de openingsavond maakte de vakjury ook de nominaties bekend voor de Grote Prijs voor Nederlandse Animatie. Hiervoor werden drie films geselecteerd.
Het swingende Boogie Woogie in Inkt en Krijt (2013) van René Adema toont het productieproces van een peertje in inkt en krijt tegen bruin pakpapier en ribbelkarton (Nederland, René Adema, 2013). In Cruise Patrol van Bobby de Groot en Arjan van Meerten krijgt een routinecontrole op een eindeloze weg in de VS een onverwachte ontknoping (Nederland, House of Secrets, Bobby de Groot, 2013). Mute van Job, Joris & Marieke wordt bevolkt door mensen zonder mond die een bloederige ontdekking doen (Nederland, Job, Joris & Marieke, 2013).

De Grote Prijs voor Nederlandse animatie wordt op zondag 23 maart om 16:30 uur uitgereikt, tegelijk met de Publieksprijs voor Nederlandse animatie en de HAFF Grand Prixs voor de internationale competitie features, de internationale competitie shorts, de competitie Europese studentenfilms, HAFF Junior publieksprijs en de Moviezone Award.
Na de prijsuitreiking worden alle winnende films getoond, vanaf 18:15 uur in het Louis Hartlooper Complex.
9706 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Disney sluit Blue Sky Studios

Arno Schmitz op cover van 3D World

De Nederlandse Filmacademie opendag 6 februari

Stijn Windig geinterviewd door MAFCAST

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten