thumbnail

Officieel persbericht Mona Commercial

Door: Edwin van het Bolscher, 16 april 2014 Deze week wordt Mona: Sjors en Jacques, de eerste aflevering van de nieuwe TV en digitale campagne van toetjesmerk Mona, gelanceerd. De animatiefilm van 30 seconden, waarin twee claymation stijl hoofdpersonages centraal staan, betekent een heel nieuwe aanpak voor het toonaangevende FMCG merk.

Reclamebureau Selmore en creatief productiebureau The Ambassadors hadden de taak om de Mona producten en merkwaarden van de toetjesgigant op een speelse en verrassende manier tot leven te brengen, en zo de familiedoelgroep aan te spreken. In de televisiecommercial van de campagne, die deze week in Nederland wordt uitgezonden, zijn de originele animatie personages Sjors en Jacques te zien. Om een 3D stop motion stijl effect te creëren is er een scala aan creatieve technieken toegepast, zoals verfijnde CG licht en weergave technieken, manipulatie van de proporties van de rekwisieten en de set, en het nabootsen van levensechte lens effecten. Het is de bedoeling dat het publiek de personages gedurende het hele jaar volgt via de films met themas rond de seizoenen en speciale Mona puddingen, zoals de Feest Pudding van deze maand.

De commercial


Deze campagne vertegenwoordigt een van de eerste TV commercial die The Ambassadors helemaal zelf heeft geproduceerd. Het Amsterdamse bureau was verantwoordelijk voor elke fase in het creatieve proces, van de initiële personage handelingen tot het design, animatie, geluid en edit.

Vincent Lammers, Design en Animation Director, The Ambassadors, licht toe: Dit ambitieuze project was alleen maar mogelijk door twee onmisbare elementen. Allereerst zijn we meteen bij de start van het project betrokken en is het productie proces ontstaan binnen de muren van The Ambassadors. Op deze manier hadden we een goede grip op alle verschillende elementen, zoals geluid, animatie en edit, die samen het eindproduct hebben gevormd.

Making of:


Daarnaast hebben we tijdens het hele proces een goede relatie met Mona en Selmore gehad, en het wederzijds vertrouwen tussen bureau, merk en productiebureau heeft het voor ons mogelijk gemaakt om iets te creëren waar we ontzettend trots op zijn, en wat ook nog ontzettend leuk was om te maken.

Poppe van Pelt, Creative Partner, Selmore, laat weten: Je ziet het tegenwoordig niet vaak meer dat een merk in een frisse, originele televisiecampagne, waarin animatie personages centraal staan, investeert. We zijn erg blij verrast dat Mona deze dappere stap heeft genomen en zijn van mening dat het resultaat voor zichzelf spreekt. We hopen dat Sjors en Jacques bekende namen zullen worden en zowel volwassenen als kinderen zullen meenemen op hun avonturen gedurende het jaar.
9018 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten