thumbnail

DUUG meeting een succes!

Door: Edwin van het Bolscher, 12 mei 2014 De meeting van de Dutch Unity User Group was een succes te noemen. De catering was goed verzorgd, maar de presentaties waren interessanter. Creative Pudding liet zien wat hij voor elkaar had gekregen in zeer korte tijd met een XSens motion capture pak, een Oculus Rift en Unity. Hij demonstreerde een boks-spel waar hij met trillende feedback iemand virtueel knock-out kon slaan. Op zich was er wel een scheve verhouding in de aanschafprijs van de verschillende hardware en software producten die hij gebruikte.
De volgende was een studentengroep onder leiding van Steff Kempink van de Saxion Hogescholen die in relatief zeer korte tijd een serieus spel met innovatieve controls op het scherm zetten. Dit was speciaal ontwikkeld voor iemand die vanaf zijn borstbeen verlamd was, waardoor hij zijn ledematen niet meer kon gebruiken. Door de motionsensoren in de Oculus te gebruiken zijn ze er in geslaagd een racespel te ontwikkelen voor lichamelijk gehandicapten. En de game zag er ook nog eens gelikt uit.

Na het officiële gedeelte was het tijd om met elkaar eens te gaan babbelen en zo ontstonden leuke gesprekken overal in de ruimte die XSens beschikbaar stelde. De avond was geslaagd.

Na een zeer geslaagde DUUG in Enschede kondigen ze de volgende DUUG aan. Op donderdag 12 juni zal er een DUUG worden gehouden in Eindhoven gehost door Fontys Game Design en Technology. Ook deze staat in het teken van VR.
10162 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Amazon Web Services - Blender Fund

FMX 2021 zal online plaatsvinden

Blender 2.91 is beschikbaar

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten