thumbnail

EUE 2014 - klein Siggraph in een café

Door: Edwin van het Bolscher, 28 mei 2014 Utrecht - Het evenement EUE 2014 komt steeds dichterbij. Volgende week donderdag en vrijdag gaat het weer gebeuren. In een café in Utrecht (Florin) zal zoals gewoonlijk de basis liggen voor dit spektakel. Industrie hoofdrolspelers uit de hele wereld komen hier om gezellig informatie op te nemen en te delen, en dat allemaal in gezelschap van een drankje.

Het compleet verzorgde evenement waar het eten en drinken bijhoort (mist je daar natuurlijk niet voor kiest) staat bekend om zijn gemoedelijkheid, openheid en saamhorigheid. De industrie kent verschillende facetten maar softwaregerelateerd zit daar geen verschil in. Uit alle windstreken komen sprekers en geïnteresseerden die allemaal dezelfde taal praten en dat is 3D.

Bekenden van 3dhype zijn onder andere Jasper Brekelmans die zijn geavanceerde motioncapture software en hardware demonstreert. Eerder was hij vooral bezig met de Kinect (Brekelkinect) en is verder gegaan met facial markerless motion capture. Zijn nieuwste uitdaging zit in de markerless hand/fingertracking, waar hij allicht meer over gaat vertellen.
Ook Jochem Aarts zal een sessie geven over zijn Hotrod making of, waar hij meerdere prijzen mee heeft gewonnen. Deze goeroe in Autodesk Maya laat zijn trucjes uitgebreid zien en zal het een en ander toelichten.
Maar ook internationale helden als Niel Hazzard, Arthur Leao, Rune Spaans en nog vele anderen staan op het programma. Voor meer informatie check de website.

Studentenkorting
Het evenement kent voor studenten een speciale korting, voor € 30,- per dag kun je dan aanwezig zijn. Op de website is niets daarover vermeld, maar je kunt de organisator (Joep van der Steen) mailen: info@enduserevent.com

Dit volgende filmpje is wat oud, maar voldoet nog heel goed om de sfeer aan te geven.
11542 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten