thumbnail

KLIK! Amsterdam Animation Festival brengt Nederlandse animatie naar Amerika

Door: Edwin van het Bolscher, 29 mei 2014 Op dit moment reist het KLIK! Amsterdam Animation Festival door Los Angeles, San Francisco en Portland voor een unieke promotionele tour, met steun van het Nederlands Filmfonds. Twee weken lang bezoeken Nederlandse afgevaardigden bioscopen, musea, scholen, en studios als Disney en Cartoon Network, met Nederlandse en Europese animatiefilms.

Nooit eerder werd de Nederlandse animatiesector op deze schaal gepromoot langs Amerikas westkust, het internationale hart van de commerciële animatie-industrie. Nederlandse afgevaardigden bezoeken bekende studios als Pixar, Sony Pictures Animation, Cartoon Network en Disney, om geinspireerd te raken en de Nederlandse animatie onder de aandacht te brengen.


Naast studiobezoeken staan er publieksevenementen op de agenda. Het Amerikaanse publiek kan genieten van het programma Dutch Delights, met festivalwinnaars als Junkyard en Things Youd Better Not Mix Up, en internethits als Gracht en Losing Nemo. De selectie toont de hedendaagse Nederlandse animatiefilm op zijn best; kwalitatief, veelzijdig en uniek.

De Nederlandse delegatie bestaat uit prijswinnende animatieprofessionals Joost Lieuwma (regisseur van Leaving Home, Things Youd Better Not Mix Up), Mathijs Stegink (animator en KLIK! programmeur) en Tünde Vollenbroek (producent en KLIK!s hoofd programmering). Zij zullen elke filmvoorstelling verrijken met een gesprek over de groeiende Nederlandse animatiesector en het belang van festivals als KLIK!.


De KLIK! West Coast Tour wordt georganiseerd in samenwerking met prominente (inter)nationale organisaties als het Nederlands Filmfonds, EYE International, wereldwijde animatievereniging ASIFA, GLAS Animation en vele anderen.

Meer informatie is te vinden op de website van KLIK!
8958 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten