thumbnail

NMTrix zet medische animaties online

Door: Edwin van het Bolscher, 2 juni 2014 Alkmaar - In het BioMedical Materials Program werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

Voor drie verschillende gebieden - hart en vaatziekten, spier- en sketelaandoeningen, en nieraandoeningen worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben.

Voor het visualiseren van deze onderzoeksprojecten bouwde NMTrix grote delen van het menselijk lichaam in 3D. Van ledematen en organen als hart en nieren, tot deeltjes in ons bloed die niet met het blote oog zichtbaar zijn, waarop op nanoniveau kon worden ingezoomd. Een belangrijk voordeel van het gebruik van animatie is dat elementen kunnen worden getoond die nog in ontwikkeling zijn of nog niet bestaan, en handelingen die in de praktijk nog niet worden verricht.Medical Showreel van NMTrix:


Het NOS Journaal besteedde onlangs aandacht aan het BMM Project, waarbij ons animatiewerk ook aan bod kwam.

Meer over NMTrix
9712 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender 2.92 is uit

CINEFEX (1980-2021)

Disney sluit Blue Sky Studios

Arno Schmitz op cover van 3D World

De Nederlandse Filmacademie opendag 6 februari

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten