thumbnail

Exhume

Door: Edwin van het Bolscher, 26 juni 2014 In de verre toekomst lijdt de mensheid aan milieuvervuiling, voedsel tekort en tekort aan grondstoffen.
De mensheid begint een grote onderneming door een pas ontdekte planeet te koloniseren. Echter moet de planeet hiervoor eerst leefbaar gemaakt worden. De planeet beschikt over een grote hoeveelheid aan water en grondstoffen. Automatische harvesters worden naar de planeet geschoten om de grondstoffen op te boren en om een leefbare atmosfeer te creëren. Regelmatig gaan deze dingen kapot en worden dan gerepareerd door een reparatie team. Ook deze keer is het weer raak. Nick en Ron worden gestuurd om de boel te fixen. Op hun weg ernaartoe lopen ze tegen de problemen aan en gaat dit klusje niet zo voorspoedig als ze hadden gehoopt.Vanaf februari t/m juni zijn we full time met de animatie bezig geweest. Het thema science fiction sprak ons erg aan en het thema gaf ons volop mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Maar het leende zich vooral goed om ons heel erg te richten op de sfeer. Het is een erg donkere en mistige wereld die ons de gelegenheid gaf om heel erg uit te kunnen pakken met de lichtbronnen die aanwezig zijn. Hierdoor konden we erg leuk spelen met hoge licht/donker contrasten waarbij het ene beeld donker is en het andere beeld weer overbelicht door een lamp die in de camera schijnt.

Het team bestond uit Johan ten Woude, Wesley Vet, Sander Bultman en ook Bram Vermaas heeft een bijdrage geleverd wat betreft de rigging. Doordat we een klein team hadden moesten we met zijn allen allround te werk gaan. Maar we hadden wel allemaal onze eigen kern taken. Johan was de regisseur, Wesley de producent en Sander had de hoofd verantwoording voor de animatie. Sander deed echter ook mee met het project Life of Lights en kon hierdoor maar voor 50% meedoen met het project.

Facebookpagina
9068 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten