thumbnail

the Ambassadors: ICS Lanceert nieuwe campagne: Mr. Box

Door: Charriej, 3 juli 2014 Amsterdam - Deze week is Mr. Box gelanceerd. De nieuwe campagne van International Card Services (ICS) credit card provider, marktleider van de Benelux. De CG campagne waarbij het originele karakter Mr. Box en zijn vrienden de hoofdrol spelen, doelt erop om het bewustzijn te vergroten van het online shoppen met je credit card.

In de Benelux zijn op dit moment 3,5 miljoen ICS credit cards in omloop. De campagne zorgt ervoor dat mensen gaan inzien hoeveel veiligheid het met zich meebrengt om te betalen met credit card, als er iets misgaat met je bestelling.

De campagne is ontwikkeld door het in Amsterdam gevestigde creatieve bureau Eigen Fabrikaat en in samenwerking met het toonaangevende productiebedrijf The Ambassadors.Frederike Versloot, Communicatie manager bij ICS zegt:Vandaag de dag is er een hoop verwarring rondom credit card betalingen. Veel mensen zijn van mening dat online credit card transacties erg onveilig kunnen zijn, terwijl dit juist de veiligste manier van betalen is. We vinden daarom dat het juist nu de tijd is om bewustzijn te creëren voor het online shoppen met de credit card en doen dit op een brutale en onverwachte manier.

Rik Vandewall, Klant Service Director bij Eigen Fabrikaat zegt: Anders dan het perspectief van de klant aan te nemen, hebben we ervoor gekozen om het door de ogen van de echte slachtoffers van onveilig betalen te bekijken, namelijk het pakketje zelf. Om voor elkaar te krijgen hebben we Mr. Box in het leven geroepen. Hij is de geanimeerde ster van de campagne die als geen ander weet hoe vervelend het kan zijn als de bestelling verkeerd gaat.

Vincent Lammers, Design en Animatie Director bij The Ambassadors zegt: Ons uitgangspunt was simpel. Als het pakketje zelf kon kiezen welke manier er gebruik zou worden voor het betalen, dan zou hij altijd voor credit card kiezen.

Om deze boodschap goed over te laten komen, wilden we een character creëren die realistisch overkomt en het merk goed representeert. Dus in plaats een tekenfilmfiguur van hem te maken, hebben we een echt postpakketje gebruikt met typisch menselijke kenmerken. Zoals bijvoorbeeld de vingergaten te gebruiken als ogen.

Om dit zo goed mogelijk weer te geven hebben we postpakketjes vanuit heel veel verschillende landen besteld om hiermee te spelen. We hebben de dozen heen en weer gegooid zodat er deuken in kwamen, puur om te zien hoe de dozen eruit zagen en zouden bewegen.

In het begin van juli zal er in de Benelux een PR campagne opstarten. Dit zal gedaan worden door Het PR. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor de strategie, planning en implementatie en OMD managing media planning, kopen en strategie.

Eigen Fabrikaat heeft tevens een nieuwe website ontworpen in samenwerking met Build in Amsterdam: http://www.zekermetjecreditcard.nl

De Making Of:


Meer informatie over the Ambassadors
10588 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Charriej

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten