thumbnail

HKU trailer: Between You and Me

Door: Edwin van het Bolscher, 15 juli 2014 Between You and Me is de korte animatiefilm waarmee Quentin Haberham, Henry Brummelman en Rutgher Jousma dit jaar zijn afgestudeerd aan de HKU. De animatiefilm bestaat uit een combinatie van een gefilmde omgeving en 3d karakters.

De film gaat over het overwinnen van de drempelvrees om op een leuk meisje af te stappen. "Een menselijk onderwerp waar we ons in kunnen vinden en waar de kijker zich hopelijk in kan verplaatsen." vertelt Quentin Haberham.

De film speelt zich af in een middelbare school, die de studenten als miniatuur set hebben gebouwd. De groep heeft bij Pedri Animation de mogelijk gekregen om hun set te bouwen en te filmen. Tijdens het filmen hebben de studenten gebruik gemaakt van een motion control rig om camerabewegingen te maken. "We hebben de set eerst simpel opgezet in 3d als blauwdruk voor het ontwerp van de echte set. De 3d set hebben we ook gebruikt voor de animatic van de film." zegt Henry Brummelman. "De karakters hebben we eerst als kleimodellen ontworpen om deze vervolgens in te scannen en als 3d modellen uit te werken."Bij het 3d scannen van kleimodellen en het integreren van 3d karakters in een live-action set komen redelijk wat verschillende technieken kijken. "We vinden het alle drie erg leuk om te experimenteren en dat is goed terug te zien in ons project. Het is voor ons belangrijk om met verschillende technieken te spelen en om te kijken hoe we deze in combinatie verhalend in kunnen zetten." vertelt Rutgher Jousma. De haren van de karakters worden in 3d gesimuleerd met factoren zoals zwaartekracht en wind.

De drie studenten worden bij het riggen geholpen door klasgenoot Bram Vermaas, die voor zijn afstuderen een auto-rigger heeft gemaakt waar de groep gebruik van mocht maken.

Voor meer informatie, updates en leuke behind the scenes kijk op:
https://www.facebook.com/betweenyouandmefilm
10637 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten