thumbnail

Maxunderground is CGPress geworden

Door: Edwin van het Bolscher, 4 augustus 2014 Gisteren is zonder aankondiging de bekende "Maxunderground.com" veranderd in CGpress.org. Het overgrote deel van de bezoekers is er helemaal niet blij mee. Er komen verschillende reacties binnen, maar het grootste deel is negatief. De huidige CGPress ziet het anders, en wil graag duidelijk maken dat het gaat om een eerste iteratie en dat er nog verbetering mogelijk is. Ze willen namelijk nieuws uitbrengen die niet alleen met 3ds Max te maken heeft, vandaar de algemenere naam CGpress. Maxunderground geeft de indruk dat de site alleen max-gerelateerd nieuws brengt.

De naam Maxunderground naar CGpress
De reden waarom Maxunderground is veranderd in CGPress is nog niet genoemd. Maar zover 3dhype het kan zien en opmaken uit eigen ervaring, lijkt dit op een professionalisering van de website. CGpress zal eerder een betrouwbare naam kunnen krijgen bij instellingen dan bijvoorbeeld Maxunderground, die toch een rebel-achtige indruk geeft. Maxunderground is dan ook vaak het toneel geweest van belangrijke discussies over bijvoorbeeld de voortgang van 3ds Max. We kunnen nog nergens vanuit gaan en dit zijn alleen speculaties.

Geschiedenis
We moeten het maar accepteren. De oorspronkelijke Maxunderground is een betrouwbare naam en ze zullen absoluut voor kwaliteit gaan. Door een standaard CMS systeem te kiezen kunnen ze in ieder geval mee met de nieuwe internet-browser apparaten, denken wij. Eerder is het zelfs zover gekomen dat Maxunderground er mee was opgehouden, en in onze herinnering bijna een jaar later weer online is gekomen, op het vele verzoek van bezoekers.

3dhype
Ook 3dhype krijgt vaak te horen dat de domeinnaam niet voldoet aan het bestaande model dat de community is. Hype geeft namelijk de indruk dat het voorbij gaat, en dat met bijna 14 jaar op de teller. Wij hebben zelf het idee dat we onze naam niet moeten veranderen, omdat het gewoon nou eenmaal zo is gelopen. Geef je mening hierover, want ook wij zijn benieuwd naar meningen.
8269 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten