• Nieuws

Interview met Ed Hooks

Categorie: Interview
Geplaatst door 3ddy

Tijdens het FMX in Stutgart kwamen we Ed Hooks tegen. Ed Hooks is een bekende docent die acteerlessen geeft voor animatoren. Wij als redactie stonden in de startblokken om onze vragen af te vuren. We gingen met hem zitten en liepen daarna met hem over de hele beurs. Tijdens het zoeken naar een rustigere plek liep het interview langzaam over in een boeiend gesprek.

Mijn naam is Ed Hooks en in 1996 schreef ik het boek Acting for Animators. Ik ben 30 jaar lang professioneel acteur geweest en ik gaf acteerles aan professionele acteurs. Op een gegeven moment werd ik uitgenodigd om acteerles te gaan geven aan animatoren... Dat was wel even andere koek. Ik moest het verschil leren tussen animatoren en acteurs. Ik heb toen een manier gevonden om de theorie achter het acteren uit te leggen aan de animatoren. Op een manier waardoor ze niet probeerden om toneelspelers te zijn. Het verschil tussen animatoren en toneelspelers is dat toneelspelers in het huidige moment werken. Ze reageren op acties, zoals het aanraken van elkaars wang. De reactie van de acteur wiens wang aangeraakt wordt zal spontaan en echt zijn. Toneelspelers moeten deze acties en reacties uitvoeren onder heel wat druk, voor honderden mensen en camera's tegelijk. Acteurs werken aan rustig blijven, focus, mentale focus, emotionele stimulatie, isolatie e.d.
Animatoren hebben geen huidig moment. Ze werken met 24 frames per seconden. Ze hebben de illusie van een huidig moment. Animatoren hoeven zich niet druk te maken om zichzelf te stimuleren voor een bepaalde emotie tijdens het huidige moment. Animatoren hoeven hun zintuigen niet te prikkelen voor hun animaties. Ze kunnen hun zintuigen wel prikkelen als een soort van leuke sociale oefening, maar ze hebben het niet nodig voor hun werk. Dus wat ik heb gedaan is een training ontwikkelen waarbij het stimuleren van je zintuigen juist niet gebruikt. De training focust alleen op het acteren, de connectie tussen denken, emotie en fysiek acties. De verschillen tussen theatrale werkelijkheid en reguliere realiteit (realiteit in de echte wereld), theatrale structuur, empathie, het mechaniek van empathie en hoe emotie werkt etc. Dit heeft allemaal te maken met Storytelling (verhalen vertellen) en dit zijn vaardigheden die de animator nodig heeft. Dus dat is wat ik doe.

- Mijn boek is inmiddels in zijn 3de editie en deze maand wordt hij gedrukt in het Manderijns. -

Meer weten over FMX? Check hier onze samenvatting van afgelopen jaar.

pagina 1 van 3
BEKEKEN: 20327 REACTIES:0 DATUM: 16 SEPTEMBER 2014
30 september VFX op Nederlands Film Festival
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Uitnodiging Adobe Create Now!
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Animatie Nederland Borrel
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
IKFK Solver in 3ds Max
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy