thumbnail

Animatie op het Nederlands Film Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 29 september 2014 Gisteren was het een bijzondere dag op het Nederlands Film Festival. Trippel Trappel ging in première. Een spannend moment voor de makers natuurlijk. De première vond plaats in TivoliVredenburg waarbij de aandacht ging naar het gehele team. Dat moet een geweldig gevoel hebben gegeven.

Trippel Trappel is een Nederlandse 2D animatie volledig met de hand getekend. Behalve het inkleuren, dat in België werd gedaan, is de rest volledig in Nederland gemaakt. Een unicum voor de Nederlandse Animatie Industrie. Dat op deze wijze in Nederland een animatie is gemaakt is sinds Olivier B. Bommel met Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel niet meer gebeurd. Een enorme prestatie dus voor het gehele team!

De animatie werd vergeleken met een Disney animatie, zo hoog is de kwaliteit van het geanimeerde spektakel. Het Nederlands Film Festival publiek ontving de animatie met open armen en waren laaiend enthousiast. Vanaf 8 oktober zal de film in de Nederlandse en Belgische bioscopen verschijnen.De animatieblokken op zondag hadden hoogtepunten, maar contrasteerde ook erg in zijn dieptepunten. De animaties van onder andere HKU studenten (Life of Light, Little Freak, Between you and me, Bodily Dysfunctions) en House of Secrets met Cruise Patrol en Job Joris en Marieke met A Single Life en The Daily Drumbeat waren de animaties waar je de moeite voor nam om door de rest heen te komen. Het kwam vooral door enkele animaties die te lang en weinig brachten in de minuten die ze opslokten. De volgende keer mag daar wel rekening mee gehouden worden, aangezien het bijna een belediging is voor het topwerk wat hier in Nederland geleverd wordt.
9556 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten