thumbnail

The Ambassadors werkten aan ABN Amro commercial

Door: Edwin van het Bolscher, 1 oktober 2014 Vandaag lanceert ABN AMRO de nieuwe campagne Verder met Financieren. In de 35 seconden durende TVC zijn actiescènes te zien die zonder de geavanceerde VFX technieken en creativiteit nooit in zulk detail gemaakt konden worden.

Reclamebureau Selmore en productiebureaus The Ambassadors en Fat Fred hebben de handen ineen geslagen om ABN AMROs nieuwe en innovatieve manier van financieren te visualiseren op een manier die de doelgroep van ondernemers betrekt en inspireert.

In de TVC, die deze week in Nederland wordt gelanceerd en is gecreëerd door gerenommeerd regisseur Jeroen Mol, is veel CGI geanimeerde actie te zien, zoals een gigantisch doorgesneden vrachtschip waarvan beide helften samensmelten midden op zee.Met deze campagne wil ABN AMRO haar visie op financieren uiteen zetten. De zakelijke specialisten van ABN AMRO helpen ondernemers en bedrijfseigenaren om investeringen aan te trekken middels een combinatie van verschillende financieringsvormen. De rol van de bank is om hun klanten hierin te adviseren en de mogelijkheden samen te brengen om uiteindelijk groei voor klanten te stimuleren.

Deze campagne is een van de eerste TV commercials waarin Selmore The Ambassadors heeft gevraagd om het productieproces te leiden. Productiebureau Fat Fred is gevraagd om hen hierin te ondersteunen. Het Amsterdamse bureau The Ambassadors is verantwoordelijk geweest voor de originele shoot en VFX behandeling.

Ton Habraken, oprichter en VFX supervisor van The Ambassadors: Dit was zowel
een ambitieus en ongewoon project voor ons, aangezien Selmore ons vanaf het begin bij het proces betrok. Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor het kiezen van een productiebureau om mee samen te werken. Ondanks dat de traditionele productiebenadering vaak andersom is, werkte het bij dit project bijzonder goed omdat de film zo afhankelijk is.

Paul de Jongh, copywriter bij Selmore: Het was een waar genoegen om met The
Ambassadors en Fat Fred samen te werken. Het resultaat is een opvallende campagne waar we trots op zijn. Het is prachtig om te zien dat bureau en klant bereid is om risicos te nemen en dingen anders te doen wanneer een project daarom vraagt.

Greetje Kamminga, Senior Communicatiemanager bij ABN AMRO: Het was een heel spannend proces en het eindresultaat is prachtig. Ongelooflijk wat je met deze techniek kunt doen.
7832 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Steeds meer bedrijven tegen AI

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten