thumbnail

Colorbleed maakt sprookjes-achtige commercial

Door: Edwin van het Bolscher, 10 oktober 2014 Het Zwitserse chocolade bedrijf "Minor" wilde graag een sprookjes-achtige TV commercial laten maken voor hun nieuwe product.
Het productiebedrijf Boutiq (ook uit Zwitserland, waar we onder andere Wilmaa voor hebben gemaakt) bedacht het concept en leverde het storyboard aan voor de verhaaltjes waarin een eekhoorn genaamd Split hazelnoten verzamelt om deze naar de chocolade fabriek te brengen.Zij regisseerden alle drie de commercials en huurden een freelancer uit Zweden in om het geheel te animeren.
Colorbleed uit Utrecht was verantwoordelijk voor de rest. Het creëren van een fotorealistische eekhoorn met een gesimuleerd haarsysteem.
Het bouwen van volledige CG sets waarin de avonturen zich afspelen, een rijke bosomgeving (met geanimeerde blaadjes, grassprieten enz.), een meer met uitzicht op de Zwitserse alpen en als laatste een vallei met daar in de fabriek (inclusief interieur). Daarnaast nog de haarsimulaties, chocoladesimulaties, look development van alle elementen, belichting, rendering en compositing.
Kortom, honderden fotorealistische assets om uiteindelijk 30 shots en 60 seconden te vullen. Van close-ups met extreem veel detail tot enorme overzicht shots. Een behoorlijke uitdaging.

Productie startte in februari 2014 en we leverden de laastste beelden aan eind augsustus. De workload viel over het algemeen mee daar we een heel duidelijke planning volgden, we hebben tussendoor een aantal andere klussen gedraaid zoals voor Philips Brush Busters, Tempo Team en natuurlijk de grote klus voor Eneco. We hebben zelfs allemaal 2 weken vakantie kunnen nemen 😄

De rendertijden waren enorm uiteenlopend, voor veel shots moesten we all-out gaan. displacement, veel hi-res textures, fur, Brute Force GI, SSS, glossy reflections, volumetrics, 3D motionblur, 3D DOF, veel layers en AOVs, enzovoorts enzovoorts. Ik denk dat ik scènes heb gehad van 3 tot 5 uur per frame, en scènes van 10 minuten per frame. Soms hebben we dingen kunnen faken zoals: AO gebruiken met een dome light zonder shadowcasting voor fake GI, achtergronden als still renderen, displacen, tracken en blurren in post, directional blurs over de z-depth voor fake volumetrics, 2D particles, van alles.

We hebben extreem veel gebuik gemaakt van v-ray proxies (geanimeerd of niet) om de scènes werkbaar te houden, memory te besparen en rendertijden in te perken. Al met al was het een enorme uitdaging en hebben we 'n hoop nieuwe dingen getackled waar we eerder geen ervaring mee hadden. Zowel wij als de klant zijn er erg tevreden over!

link naar project: http://www.colorbleed.nl/projects/minor/
9142 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten