thumbnail

Playgrounds International Digital Arts Festival 2014

Door: Edwin van het Bolscher, 15 oktober 2014 Van 29 tot en met 31 oktober brengt Playgrounds International Digital Arts Festival 's werelds meest toonaangevende makers binnen de creatieve industrie naar Nederland. We verwelkomen duizelingwekkende ontwikkelingen en innovaties in bewegend beeld en digitale kunst! Vier dagen lang eert het festival kunstenaars van over de hele wereld (internationale studio's en makers uit o.a. Londen, Parijs, New York, L.A., en Berlijn) en hun werk - in film, motion design, character design, games, animaties en alles daar tussenin -. Playgrounds biedt een programma met lezingen, workshops en masterclasses, screenings, interactieve installaties en live optredens in twee steden: Tilburg en Amsterdam.

Playgrounds biedt dé kans om deel uit te maken van de bruisende internationale digitale kunstscène, nieuwe verbindingen te maken en nuttige kennis mee naar huis te nemen.

Programmas in Tilburg en Amsterdam
Tijdens het vierdaagse programma vertellen internationale makers en studios het verhaal achter hun creaties. Verwacht inspirerende talks over ideeën en concepten, het creatieve proces, het aftasten van je eigen grenzen of die van de opdrachtgever, of de leermomenten van een mislukte pitch. Ze zetten hun woorden kracht bij door hun adembenemende visuals! De avondprogrammering van het festival bestaat uit live performances, screenings, een meet & greet met the industry en live muziek.

Een greep uit het programma:
  • Marshmallow Laser Feast (Tilburg): trending topic op kunst & design sites en blogs, zoals The Creators Project met het nieuwe werk 'Memex', aanstormend talent op het snijvlak van kunst, technologie en films, en verantwoordelijk voor gesynchroniseerde drone-shows en geavanceerde oculus-rift ervaringen.
  • Filmmaker, autonoom kunstenaar en visuele effecten lover Andrew Thomas Huang (Amsterdam) is bekend van zijn muziekvideo's - waaronder Björk's Mutual Core- en zijn veelvuldig bekroonde korte film Solipsist.
  • Franse animatie collectieve CRCR (Tilburg / Amsterdam) heeft veel hoofden laten draaien met hun korte films. De groep produceert een ongelooflijke hoeveelheid eye candy, met themas grenzend aan het mythische en het bovennatuurlijke.
  • Studenten van de Master Animation en studenten Communication Media Design tonen korte films en installaties tussen de lezingen door. Playgrounds ondersteunt graag jong talent uit de regio en wil met haar talentontwikkelingsprogramma een brug slaan tussen de industry en de opleidingen.
  • Kypski (Tilburg) komt met een nieuwe audiovisuele show. De DJ kampioen en scratch virtuoos geeft een blik achter de schermen van de DJ-tafel. Met cameras laat hij zijn handbewegingen filmen om die vervolgens live te projecten op zijn stage design.
  • Ben Hibon (Amsterdam), Zwitserse animatie regisseur met een indrukwekkend c.v.. Hij maakte werk voor voor Playstation en SEGA, maar ook voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1.
  • Framestore (Amsterdam), Alexis Wajsbrot: Computer Graphics (CG) Supervisor en won een Oscar voor zijn werk voor Gravity. Hij was ook verantwoordelijk voor de special effects voor Edge of Tomorrow.
  • Kevin Dart (Tilburg talk + workshop / Amsterdam - talk): bekend van zijn artwork voor onder meer Dreamworks, Pixar en Laika (Paranorman). Kevin geeft ook een workshop Coloroid Painting in Tilburg.
  • MOMOCO (Amsterdam): Emmy winnende en BAFTA genomineerde Londense studio bekend door hun stijlvol vormgegeven titels voor talloze films en series.


En Guilherme Marcondes / ROOF studio / Julian Frost /Sehsucht / Jon Burgerman (talk en workshop) / Passion Pictures / Zeitguised / The Mill / Nexus Interactive Art / Artificial Rome / OddOne (titles) / Fons Schiedon / Robot Koch (music) / Falco Benz (music) en meer...

Kijk op http://www.playgroundsfestival.nl voor meer informatie over het programma.

€ 10,- korting als lid van 3dhype
Playgrounds Festival en 3dhype kennen elkaar al een tijdje. Daarom ook dit jaar kunnen wij € 10,- korting aanbieden op kaarten voor Playgrounds Festival in Amsterdam als je een combiticket koopt. Deze ticket is te kopen met de naam: "Playgrounds Festival Amsterdam DISCOUNTPass 2 Days"

Gebruik hiervoor de volgende kortingscode:

Verborgen tekst tonen


8298 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Dyslexie font op 3DHYPE

Jarno Cordia overleden

Making of Charge

AI Robots standaard geblocked op 3DHYPE

Studio Whoohoo! Hema Kerstmis reclame

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten