thumbnail

Geanimeerde Woordvoerder door The Ambassadors

Door: Edwin van het Bolscher, 25 november 2014 Amsterdam, 25 november, 2014 Deze week lanceert Dienst Publiek en Communicatie in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie [Woninginbraak], de eerste commercial in een reeks TV, print en digitale uitingen die deel uitmaken van een nieuwe overheidscampagne over preventie. De 30-seconden durende commercial maakt gebruik van zowel real-life action als animatie en introduceert het geanimeerde personage Harm Alarm als woordvoerder in de campagne.

Reclame bureau N=5 en creatief productiebureau The Ambassadors hadden de opdracht om de campagne op een verrassende en effectieve manier onder de aandacht te brengen, op een manier waarmee het publiek zich zou kunnen identificeren. Het doel van deze eerste commercial is om mensen te informeren over de manieren waarop inbrekers gemakkelijk kunnen inbreken in huizen zodat ze zichzelf beter kunnen beschermen.De TVC, die deze week in Nederland wordt gelanceerd, introduceert het geanimeerde personage Harm Alarm een levende sirene die het publiek wijst op de verschillende themas rondom veiligheid. Harm Alarm zal op verschillende openbare plekken, waaronder politiebureaus, verschijnen via posters. Zoals de naam al zegt, is Harm Alarm bedoeld om mensen te wijzen op alarmerende maar ook alledaagse situaties waarin veiligheid vaak vergeten wordt.

De commercial begint met een scenario waarin een stel de deur uit gaat om hun hond uit te laten, maar de deur niet op slot doet. De sfeer verandert wanneer neon lichten aanduiden hoe een inbreker de kans schoon ziet om in te breken. Daarna verschijnt Harm Alarm en geeft commentaar op de situatie. Voor de TVC is er op een creatieve manier met verschillende technieken gewerkt om een animatie te maken die een groot publiek aanspreekt en tegelijkertijd ook past bij de real-life action.

Manuel Ferrari, regisseur van The Ambassadors, ligt toe: Dit project was uniek aangezien ik als regisseur animatie en real-life action samen moest brengen. Vanaf het begin wisten we dat CG ontzettend belangrijk zou zijn voor deze campagne. Dat gaf ons meer flexibiliteit naarmate het eindresultaat naderde. We konden bijvoorbeeld het hele huis, dat je ziet in de commercial, herbouwen in CG om zo de neonlichten toe te voegen in plaats van dat we de hele set moesten ombouwen.

Voor het geanimeerde figuurtje hebben we veel research gedaan en veel aandacht besteed aan de ogen en de mond. Juist omdat die delen het meest de persoonlijkheid van Harm Alarm vormgeven. Het geanimeerde figuurtje is gecreëerd met het idee dat hij de drijfveer van de campagne is en gebruikt kan worden in verschillende uitingen die passen binnen de campagne die N=5 heeft ontwikkeld. Het was voor ons belangrijk het geanimeerde personage een vriendelijk en grappig karakter te geven terwijl het ook serieuze boodschappen kan overbrengen.

Benieuwd hoe The Ambassadors Harm Alarm tot leven hebben gebracht? Bekijk hier de making of:


Credits:
Agency: N=5
Creatives: Lukas van de Ven & Zwier Veldhoen
RTV Producer: Guy van der Hoop
Account: Carina Snippe / Marieke Fernhout

Production Company: The Ambassadors VFX
Director: Manuel Ferrari
Producer: Thijs Klaassen
CG Supervisor: Mark van Berkel
VFX Supervisor: Stephen Pepper
CG Artists: Nick Groeneveld / Ritchy Wattimena / Jeroen Cloosterman
Compositor: Jeroen van Berkel
Grading: Brian Krijgsman
DOP: Tobias Pekelharing

Sound Company: The Ambassadors Sound

Engineer: Rens Pluym
8256 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten