thumbnail

Job Joris en Marieke naar de VS [update]

Door: Edwin van het Bolscher, 15 januari 2015 Net is het nieuws binnen gekomen dat Job Joris en Marieke naar de VS gaan. Ze staan op de shortlist van de Oscar nominaties voor korte animaties. De animatie "A Single Life" is hiervoor genomineerd.

update: Deze avond waren ze in De Wereld Draait Door

Eerder was bekend dat ze in de top 10 stonden van de beste korte animaties. Nu zijn ze weer een stukje dichter bij. Succes heren en dame!Het officiële persbericht wat nu net bij ons binnen kwam vanaf het Nederlands Film Fonds:

Amsterdam, 15 januari 2015 De Nederlandse korte animatiefilm A Single Life (geregisseerd, geanimeerd en geproduceerd door Job, Joris & Marieke), is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Korte Animatiefilm.

A Single Life ging vorig jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. De film werd gemaakt in het kader van de competitie Ultrakort, uitgeschreven door het Nederlands Filmfonds en kwam tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Bioscoopexploitant Pathé en Fonds 21. Momenteel is hij te zien in de Pathé-bioscopen als voorfilm bij Gooische Vrouwen 2.

De laatste Nederlandse korte animatiefilm die een Oscar kreeg was Father & Daughter van Michael Dudok de Wit, die de filmprijs in 2001 won. De winnaars van de 87e uitreiking van de Academy Awards worden 22 februari a.s. bekend gemaakt.

Bekijk alle Oscar genomineerden
9989 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten