• Nieuws

Interview met John Knoll - Industrial Light & Magic

Categorie: Interview
Geplaatst door 3ddy

John Knoll is een visual effects supervisor en chief creative officer bij Industrial Light & Magic (ILM). Wij spraken met hem over zijn privé leven, zijn verledenen zijn ideeën over de toekomst. John Knoll is een grote bekende in de industrie en zijn laatste films waar hij aan meegewerkt heeft zijn Avatar, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Rango en Pacific Rim. Ook is hij samen met zijn broer de bedenker van Adobe Photoshop. Tot slot praten we over de heftige faillissementen van andere studios.

Je hebt gestudeerd aan de Filmschool in Zuid-Californië. Je vader was een professor aan de universiteit van Michigan en heeft dit ertoe geleid dat je bent gaan doen wat je nu doet?
Niet direct nee, mijn vader is een onderzoeker en ik ben opgegroeid met de cultuur van wetenschappelijk onderzoek en engineering. Het afvragen of aannames goed zijn, en onderzoeken waarom wij bepaalde dingen weten. Probleemoplossend denken. Dat zijn goeie gereedschappen om te hebben bij visual effects. Ik denk dat in de filmindustrie de visual effects het dichtst in de buurt komt van cinema engineering. Dat zal de connectie zijn.

Visual effects worden voornamelijk gebruikt in de post-productie. We merken hier op FMX dat het ook belangrijk is in de pre-productie en tijdens de productie. Wat is jouw visie hierop? En hoe gebruiken ze dit bij ILM?
Bij veel films werkt de visual effects supervisor van de klant met een pre-vis afdeling en is het werk al vormgegeven en bedacht voordat we überhaupt een kans hebben om erop te bieden. De beste projecten voor ons zijn de projecten waarbij we vanaf het begin bij betrokken zijn.

Hoe lang zal het duren voordat we in real-time gaan renderen? Denk je dat we inmiddels klaar zijn met het ontwikkelen van de rendertechnieken?
Nee we zijn nog lang niet klaar. Vandaag de dag zijn er sommige finished imagery die we real-time kunnen creëren. Maar niet het soort afbeeldingen die je ziet in de high-end films van tegenwoordig. Real-time rendering is een interessant gebied en we werken dan ook actief aan het ontwikkelen van tools zodat we dit kunnen gebruiken. In mijn opinie loopt hardware rendering altijd 10 tot 15 jaar achter op software rendering. Hardware rendering doet zijn best om software rendering in te halen, maar software rendering staat niet stil. Wat we kunnen doen met de hardware van tegenwoordig, lijkt erg op de software rendering van 15 jaar geleden.

Wat vind je van de impact die jij hebt gehad op de gehele visual effect industrie?
Ik heb daar eigenlijk niet echt over nagedacht. Meestal denk ik meer aan wat de toekomst gaat brengen. Het was leuk om vanaf het begin af aan bij veel dingen betrokken te zijn geweest. Ik heb veel veranderingen gezien en ik was zelf ook betrokken bij het maken van een aantal veranderingen. Dat was machtig mooi.


pagina 1 van 3
BEKEKEN: 20968 REACTIES:0 DATUM: 8 FEBRUARI 2015
Helaas, zonder Oscar naar huis.
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Tweede Kamer buigt zich over Auteursrecht
Categorie: Overheid
Geplaatst door: 3ddy
Uitgebreid interview met Jasper Brekelmans
Categorie: Pers
Geplaatst door: 3ddy
Kick & Fennick
Categorie: Games
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy