thumbnail

Holland Animation Film Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 14 maart 2015 Van 18 t/m 22 maart 2015 laat de achttiende editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) Utrecht weer bruisen. HAFF betekent vijf dagen lang genieten van ruim 400 animatiefilms: van hilarische cartoons tot baanbrekende videoclips, eigenzinnige installaties en kunstfilms. Van potloodschets tot muisklik, het is allemaal te zien op het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Het HAFF besteedt bovendien aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, vertoont thematische programma’s en retrospectieven en biedt talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma aan. Met de achttiende editie bestaat het HAFF ook dertig jaar! Haar verjaardag viert het festival met een speciaal programma van Nederlandse animatie van dertig jaar terug én eigentijdse films van jong talent.

Affiche-ontwerp door Gwénola Carrère
Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère. Voor het ontwerp zocht ze naar manieren om beweging te vangen en maakte een compositie van sportieve en acrobatische karakters. Carrère speelt
hiermee in op het festivalthema ‘sport en beweging’, dat met het oog op de start van de befaamde Tour de France in Utrecht tot stand kwam.

Festivaltrailer door Konstantin Bronzit
Niet alleen voor het affiche, maar ook voor de festivaltrailer wordt ieder jaar een andere filmmaker benadert. De Russische Konstantin Bronzit, regisseur van hartveroverende en humoristische films, wist wel raad met de logo van het HAFF. Bronzit: “Ik wilde de leader graag heel intens en energiek maken, maar wel met een bijna vanzelfsprekende ironische ondertoon. Het logo zelf bracht me erbij om dat zo te doen. Drie weken lang werden we een bevriend artistiek duo. Ik hoop dat dit zo blijft!” Bekijk de HAFF-leader van 2015 hier.


Het programma van Holland Animation Film Festival
8130 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten