thumbnail

Agent 327 door Blender Studio

Door: Edwin van het Bolscher, 23 april 2015 De animatiestudio van Blender Institute en filmproductiebedrijf Fu Works gaan samen een lange animatie film maken over “Agent 327″, de bekende stripreeks van Martin Lodewijk. Dit wordt op 23 april 2015 bekend gemaakt tijdens de presentatie van het 20ste album van Agent 327 “De Daddy Vinci Code”.

Hendrik IJzerbroot – Agent 327 – is een geheim agent die werkt voor de Nederlandse Geheime Dienst. In de twintig stripalbums die werden gepubliceerd sinds 1968, heeft Martin Lodewijk gebouwd aan een rijk universum met internationale samenszweringen, hilarische karakters en een gezonde dosis Nederlandse humor.

Lodewijk werkt momenteel aan een nieuw verhaal voor de film; Dossier Manhattan. Het begint allemaal wanneer een geheimzinnig 17e eeuws document opduikt. Wil Nederland echt New York terug hebben? Agent 327 wordt op een gevaarlijke missie gestuurd die hem naar vele plekken op de wereld brengt.

Fu Works
Fu Works Productions werd in 1995 opgericht door San Fu Maltha en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende filmproductiebedrijven van Nederland. Fu Works is een onafhankelijke internationale producent van speelfilms, documentaires en televisieseries.

Fu Works produceerde en coproduceerde diverse bioscoopfilms, zoals de prijswinnende films SÜSKIND, TIRZA, OORLOGSWINTER en ZWARTBOEK (shortlist beste buitenlandse film, Academy Awards).

San Fu Maltha is ook de co-producent van de suksesvolle sci-fi komedia IRON SKY.

Blender Studio
De studio van Blender Institute in Amsterdam heeft vijf populaire animatie kortfilms gemaakt met het vrije/open programma Blender. De films zijn vrijgegeven als zogenaamde “Open Movies”. De korte Blender films BIG BUCK BUNNY en SINTEL worden nu algemeen gewaardeerd als onmisbaar onderdeel van ons digitale culturele erfgoed.


Character Study

Om de open source productiesoftware verder te ontwikkelen, heeft producent Ton Roosendaal de studio activiteit van het Blender Institute uitgebreid met onafhankelijke productie van lange animatiefilms. Het Dossier Manhattan wordt de eerste officiële Blender Animation Studios productie, gericht op commerciele distributie.


Martin Lodewijk
Martin Lodewijk is een Nederlandse stripauteur en cartoonist. Hij is geboren in Rotterdam, waar hij de middelbare school verliet om striptekenaar te worden – vooral over vliegtuigen en piraten. Voor het legendarische weekblad Pep ontwikkelde hij samen met Jan Kruis de Agent 327 strip in 1966 – waar hij bijna 50 jaar later nog steeds aan schrijft en tekent.

Martin Lodewijk schrijft de verhalen en scripts voor uiteenlopende andere stripreeksen, zoals Don Lawrence’s Storm en voor Willie Vandersteen’s De Rode Ridder.

Lees hier meer over de film
10235 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Hema Sieppie WhooHoo!

Interview met Bastiaan Koch, Industrial Light & Magic

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten