thumbnail

Floris Vos - Insurgent Serum Experience

Door: Edwin van het Bolscher, 8 juli 2015 Regisseur Floris Vos werd in de zomer van 2014 benaderd om zijn visie te geven op een mogelijk te maken online droom experience. Het project zou onderdeel worden van een online campagne website ter promotie van Insurgent. Insurgent is de titel van het tweede deel uit de Hollywood speelfilm serie "The Divergent Series". Een verhaal in een dystopische toekomst waar de samenleving is verdeeld in fractions. Iedere fractie heeft een functie in deze samenleving. Wanneer kinderen 16 jaar oud worden moeten ze tijdens de jaarlijkse Kiesceremonie kiezen bij welke factie ze willen horen. Deze keuze staat voor hun leven vast. Hieraan voorafgaand krijgen ze een psychologische test onder invloed van een psychoactief serum. De test wijst uit welke factie het best bij ze past.De test is gebaseerd op persoonlijke angsten. Door de proefpersoon in een droomtoestand te brengen worden ze in een voor hun bedreigende situatie gebracht. Uit de keuze die wordt gemaakt, volgt een fractie die hierbij past. Overstijg je deze angsten dan val je onder de categorie 'divergent'. Je bent door het systeem niet in te delen, en dus een bedreiging voor de samenleving.
Na maanden van afwachten werd het vanuit de film studio helder wat er verteld moet gaan worden en zou er een productie opgezet kunnen worden. Initieel was er een voorstel gedaan waarin life-action en CGI gecombineerd zouden gaan worden. Ondertussen was het alweer januari in het nieuwe jaar en effectief nog 7 weken over tot oplevering.

Floris heeft Michael Visser 3D-Mike.com benaderd om samen een plan op te zetten voor een full CG invulling. Michael heeft hierin de leiding genomen en zijn netwerk ingezet om op korte termijn een goed team samen te stellen. Terwijl een technische workflow werd ontwikkeld werkte Floris aan storyboards, animatics, en design boards. Het geheel zou een first-person-POV ervaring worden, alsof je als kijker zelf de droomervaring ondergaat. Deze keuze zorgt ervoor dat de camera het leidende karakter is in de film. Het gevolg is ook dat je een lineaire vertelling krijgt waarin je moeilijk kunt editen. Om het geheel meer lading en snelheid te geven is er gekozen om korte subliminale shots in het verhaal te editen. Deze shots zijn vaak suggestief en geven het verhaal een surrealistisch karakter.

De gehele productie is uitgevoerd in 3ds max in combinatie met Vray en de compositing in After effects. Het productie team werkte vanuit verschillende locaties, en door een dropbox setup werden alle files gesynchroniseerd en was iedereen altijd up-to-date.

Om portfolio redenen is er een directors cut gemaakt van de experience. Dit is een korte edit van de oorspronkelijk 3 minuten durende animatie, welke een gevoel geeft van de sfeer en spanning. De oorspronkelijke experience is voorzien van sound design en een edit van de originele film score door Studio Takt (Joris van Grunsven). Ook voor de directors cut heeft Joris een nieuwe audiotrack gemaakt. Deze keer met een geheel eigen ontwikkelde score.
10831 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten