• Nieuws

Succesvol eerste jaar Film Production Incentive

Categorie: Industrie
Geplaatst door 3ddy

De nieuwe stimuleringsmaatregel filmproductie in Nederland (Netherlands Film Production Incentive) heeft in het eerste jaar een substantiële impuls gegeven aan de productieactiviteit in de Nederlandse filmindustrie.

Sinds de start in juni 2014 zijn 92 filmprojecten ondersteund, waarvan 71 speelfilms, 19 documentaires en 2 animatiefilms, voor een totaalbedrag van ruim 22,3 miljoen euro. Het totale productiebudget, dat in Nederland zal worden besteed voor deze projecten, bedraagt ruim 108 miljoen euro. Inmiddels hebben 14 filmproducties hun première beleefd, zijn er 48 momenteel in productie en verkeren 30 projecten in het laatste stadium van financiering.

59 projecten kwamen tot stand als internationale coproductie met landen als België, Luxemburg, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Hongarije, Polen, Estland, Oostenrijk, Japan, Mexico en Argentinië.

Onder de gesteunde projecten bevinden zich onder meer:
  • Love & Friendship van regisseur Whit Stillman naar het boek van schrijfster Jane Austen, een coproductie tussen Ierland en Nederland waarvoor onder meer Ranko Paukovic als sound designer en Richard van Oosterhout als cameraman verantwoordelijk zijn.
  • Voor The Night Of A Thousand Hours van regisseur Virgil Widrich, een coproductie tussen Luxemburg, Oostenrijk en Nederland zijn ambitieuze visual effects en postproductie werkzaamheden uitgevoerd door Filmmore Amsterdam.
  • Brimstone de nieuwste film van Martin Koolhoven is momenteel in productie en wordt gecoproduceerd tussen Nederland, Hongarije, Duitsland en België, waarbij onder meer production designer Floris Vos, editor Job ter Burg en sound designer Herman Pieëte betrokken zijn.
  • Kebab Royal, een film van Peter Brosens & Jessica Woodworth is een Belgische co-productie met Bulgarije en Nederland waaraan onder meer cameraman Ton Peters en sound designer Michel Schöpping meewerken.
  • Het animatieproject De Dieren in het Hakkebakkebos van Rasmus A. Sivertsen is een coproductie van Noorwegen en Nederland waarvoor Pedri Animation onder andere het character design van de poppen ontwerpt.
  • Strike a Pose van regisseurs Ester Gould en Reijer Zwaan over de dansers achter Madonna is een Nederlandse documentaire in samenwerking met België, waarbij onder andere Dorith Vinken de editing voor haar rekening neemt.


De Netherlands Film Production Incentive werd in 2014 geïntroduceerd om het productieklimaat in Nederland te bevorderen en de internationale concurrentiepositie te versterken. De maatregel biedt een financieel voordeel van maximaal 30% in productiekosten van filmproducties die in Nederland zijn besteed.

Op 25 augustus en 3 november zijn nog twee indiendata gepland van de Film Production Incentive. Voor de aanvraagronde van augustus is 11.608.862 euro beschikbaar.
Het overzicht van alle toegewezen bijdragen met filter Production Incentive staat op http://www.filmfonds.nl/toegewezen


BEKEKEN: 5924 REACTIES:0 DATUM: 9 JULI 2015
Renderman in Blender 2.75
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Lineage (St Joost)
Categorie: Animatie
Geplaatst door: 3ddy
Floris Vos - Insurgent Serum Experience
Categorie: Animatie
Geplaatst door: 3ddy
28 augustus Socrates BBQ!
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy