thumbnail

Autodesk 3ds Max 2016 en Maya 2016 extension 1

Door: Edwin van het Bolscher, 11 augustus 2015 3ds Max 2016 heeft een Extension gekregen met een lading flink nieuwe features. Bijvoorbeeld Voxel en Heatmap Skinning en MCG animation controllers. Ook hebben ze een nieuwe tekst tool gemaakt die meer opties biedt voor tekstgerelateerde opties zoals die gebruikt worden in tekstopmaak programma's en animatie opties, wat in de oude tekst tool niet mogelijk was. Autodesk wil ook graag hun game engine Stingray promoten, waarmee de Extension ook een paar opties meegekregen heeft in samenwerking met ShaderFX. Of Stingray naast Unity en Unreal nog een markt kan pakken kan alleen maar uitwijzen. Stingray is tot nu toe nog niet gratis, maar zoals zoveel engines die ooit de revu hebben gepasseerd, Unity en Unreal zijn de heersers, en dat zullen ze ook nog wel even blijven.

Textplus


Voxel en Heatmap Skinning


Wat opvalt is dat de skinmodifier is aangepast en de rest van de nieuwe features nieuwe aanvullingen zijn als een extra tool. Persoonlijk zie ik graag dat software een update krijgt waardoor de bestaande tools verbeteren, zoals nu het geval is bij de skinmodifier. De extra tools komen vaak met zijn eigen beperkingen, bugs of worden in de steek gelaten in verdere ontwikkelingen, zoals we al vaker hebben gezien, ik noem maar het gevalletje CAT of MassFX die respectivelijk Biped en Havok moesten vervangen. De eerste 3 hebben nog steeds bugs die het in productie nemen van de tool nog enig gefrons met zich mee brengt. De laatste is om contractredenen uit 3ds Max gehaald, maar had meer opties van MassFX nu nog heeft.
Vaak is de Extension een early release waardoor ook de nieuwe features nog niet optimaal of probleemloos werken. Niet verstandig om je workflow er in ieder geval direct erop aan te passen.Maya 2016 Extension 1
Autodesk Maya 2016 heeft ook zijn Extension met extra features als Text Animation Tool, SVG support en een aantal shadernodes voor je hypershade. De colorcorrect node werkt direct in de viewport

Shading Nodes:


Vector Graphics Workflow:


3D Type:


Of de Extension van Maya nu spannender is dan die van 3ds Max laat ik in het midden. Maar het is weer "gratis" speelgoed.

6341 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Polder Animation Interview Trippel Trappel

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten