thumbnail

NVX Award Beste Visual Effects

Door: Edwin van het Bolscher, 14 augustus 2015 Tijdens de 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht wordt de NVX Award voor "Beste Visual Effects" uitgereikt; een prijs voor de beste Visual Effects. De award wordt uitgereikt aan de persoon of personen die voor de Visual Effects in een productie (hoofd)verantwoordelijk zijn.

De NVX Award is een initiatief van de NVX, de Vereniging voor Visual Effects Professionals. Zij neemt hiermee het stokje over van de VNAP die van 2013 tot vorig jaar de VFX Awards op het NFF organiseerden. Een onafhankelijke jury, ingesteld door de NVX, bepaalt de nominaties en winnaars van de NVX Award voor "Beste Visual Effects".

Toelatingsvoorwaarden van de NVX Award:
 • De ingediende productie is Nederlands en/of de supervisie van het Visual Effects traject is door een Nederlands posthuis, met de hoofdvestiging in Nederland, uitgevoerd.
 • De ingediende productie is vertoningsgereed gekomen vanaf 1 juni 2014
 • De hoofdverantwoordelijken voor de Visual Effects zijn de kanshebbers op de NVX award. Dit kunnen maximaal 4 mensen zijn.
 • Minimaal één van de Visual Effects hoofdverantwoordelijken is Nederlander.
 • De indiener moet toestemming hebben van de producent voor de inschrijving voor de NVX Award voor "Beste Visual Effects".
 • Producties gemaakt binnen opleidingen kunnen niet worden ingeschreven.
  Inschrijven

Inschrijven kan uiterlijk tot 8 september 2015. De inschrijving wordt alleen geaccepteerd als deze op tijd en volledig is ingediend. Er zijn geen kosten verbonden aan het inschrijven van een productie. Een volledige inschrijving bevat:

 • Het ingevulde inschrijfformulier
 • Een Quicktime file in H264 codec, van maximaal 8 minuten in totaal per project, waarin met titels is aangeven uit welke producties de scenes/fragmenten afkomstig zijn. Een uitleg van het werk door middel van een making of is hier eveneens een optie. Deze file kan, samen met het ingevulde formulier, via een WeTransfer of een Myairbridge gestuurd worden naar nvxaward@vfxprofessionals.nl
 • Een tekstuele toelichting om de jury meer inzicht te geven over de totstandkoming en het proces van het visual effects traject.


Download Inschrijfformulier
7911 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten