thumbnail

Grote Animatie Studios toch weer voor de rechter

Door: Edwin van het Bolscher, 27 augustus 2015 Grote animatie studio's als Disney Animation, Pixar, Blue Sky Studios, DreamWorks, Sony Pictures Animation, Sony Pictures Imageworks Inc., Lucasfilm Ltd., en anderen werden in het begin van dit jaar aangeklaagd dat deze bedrijven voor fraude. In april was hier al een rechtszaak over, maar de rechter besloot dat deze zaak verjaard was. Nu wordt de zaak toch herzien.

Dit heeft twee zijdes natuurlijk, maar waar de animatoren nogal problemen mee hebben, is dat in grote lijnen hun waarde kunstmatig laag werd gehouden door deze grote studio's. De studio's hadden onderling afspraken gemaakt niet elkaars werknemers weg te kopen. De vraag of de studio's nog hadden kunnen bestaan als ze deze afspraken niet hadden is niet bekend (dat is de andere kant van het verhaal).

Robert A. Knitsch, Jr. Georgia Cano, en David Wentworth representeren alle werknemers (exclusief managers, regisseurs en directeuren samen met human resources en personeelwervers) van de grote studio's tegen de studio's die de zogenaamde "Gentlemen's Agreement" zijn aangegaan met elkaar. Wanneer precies de zaak voorkomt is nog niet bekend.

Lees hier meer over de zaak

6282 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten