thumbnail

Dutch VR Days

Door: Edwin van het Bolscher, 23 september 2015 De Dutch VR Days is het eerste grote Virtual Reality festival van Europa. Van donderdag 29 oktober tot zondag 1 november krijgt Amsterdam een eerste ervaring met alle ins en outs in de unieke wereld van Virtual Reality. Vier dagen vind je in VondelCS internationale topsprekers, workshops, demo’s en een filmisch experiment voor zowel experts als buitenstaanders.

Demo Day
Op zaterdag 31 oktober wordt iedere vierkante centimeter van het het Amsterdamse VondelCS gebruikt om iedereen kennis te laten maken met VR en de meest gave demo’s te laten zien. Virtual Reality ontwikkelaars van over de hele wereld showen de laatste creaties, ontwikkelingen, innovaties, games en films. Tijdens de Dutch VR Days waan je jezelf het ene moment op de bezemsteel van Harry Potter, het andere moment spring je virtueel van een steile rots af.

Sprekers
Sprekers vanuit de hele wereld komen VR grootheden naar Amsterdam. Mensen als Ken Bretschneider (THE VOID), Carl Addy (Mill +), Karl Woolley (Framestore), Peder Sandqvist (DigitasLBi). Vanuit Sillicon Valley komt Arthur van Hoff vertellen over JauntVR. Skip Rizzo is vooraanstaand hoogleraar van het Institute for Creative Technologies van de University of California op gebied van medische toepassingen voor Virtual Reality. Hij vertelt hoe zijn team Virtual Reality onder andere gebruikt voor de behandeling van angststoornissen. Carl Addy en

Conferentie en workshops
Tijdens de Dutch VR Days Conference op donderdag 29 oktober spreken nationale en internationale topsprekers over hun visie en ervaringen binnen Virtual Reality. Daarnaast plaatsen nationale en internationale sprekers VR vraagstukken in een breder en maatschappelijk relevant perspectief. Behalve deze ervaringen kan je ook mee doen met een van de VR workshops op vrijdag 30 oktober gericht op jouw vakgebied. Hoe kan je gebruik maken van virtual reality in de gezondheidszorg, gaming, advertising of film en hoe creeer je deze content?

Drama@Dutch VR Days
De Dutch VR Days wordt afgesloten met een filmisch experiment waar scenarioschrijver Anne Barnhoorn speciaal een script voor schreef. Een theaterregisseur, filmregisseur en VR-regisseur nemen dezelfde scene op zodat n.a.v. verschillende interpretaties van dezelfde scene er gekeken wordt wat wel en wat niet werkt. Het hele proces is voor het aanwezige publiek te volgen via videoschermen.

De Demo Day is openbaar en gratis toegankelijk. Voor de conferentie, workshops en het filmisch experiment zijn tickets te verkrijgen via http://www.dutchvrdays.nl

Ga tijdens de Dutch VR Days de ervaring aan en waan je in de fantastische wereld die de toekomst heeft. Kijk op http://www.dutchvrdays.nl voor meer informatie.
7327 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Polder Animation Interview Trippel Trappel

NVX enquête

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten