thumbnail

PostPanic Pictures met Sundays terechte winnaar NVX VFX Award

Door: Edwin van het Bolscher, 27 september 2015 Afgelopen zaterdag was om 12:45 het moment dat de NVX Award voor de beste Visual Effects in een Nederlandse Productie werd uitgereikt. PostPanic Pictures had volgens de jury de beste inzending van 2015, en werd ook zo ontvangen door het publiek. Matthijs Joor nam de prijs in ontvangst van Paul Franklin, oscar winnaar met Interstellar en Inception. Jeroen Aerts en Dieuwer Feldbrugge van PostPanic Pictures, waren aanwezig in het publiek.
De onafhankelijke jury, die vanuit 3dhype werd voorgezeten in opdracht van NVX vereniging van VFX Professionals, bestond uit onder andere uit niemand minder dan Justin van der Lek, In-Ah Rödiger, Koen Vroeijenstijn, Marijn Eken, Harry Schreurs, Bobby de Groot en Edwin van het Bolscher.


Foto: Louise van Putten

De NVX Award is een erkenning voor al het, vaak onzichtbare, werk dat wordt verricht. VFX zijn ook in de Nederlandse Film niet meer weg te denken. Het is een belangrijk onderdeel van hoe een film of andere productie beleefd wordt. Nederland is zeer goed in VFX, en zelfs in de afgelopen 3 jaar zien we als jury een enorme vooruitgang van de kwaliteit.

Een eervolle vermelding is ontvangen door Planet X FX die met hun werk aan Schneider vs. Bax voortreffelijk werk hebben verricht. Dennis Kleyn en Albert van Vuure hebben beide de prijs in ontvangst genomen.

Juryraport:
Sundays
Ivor Goldberg, Chris Staves, Matthijs Joor & Jeroen Aerts

Jeroen Aerts en Dieuwer Feldbrugge met de Award

"Volgens de jury is bij Sundays de integratie met de live action opnames erg professioneel uitgevoerd. Er is slim gekozen voor locaties die soms grotendeels zo konden blijven zoals ze waren, waarop vervolgens geraffineerde set extensions zijn toegepast. Ook is er relatief veel met wijde shots gewerkt, waardoor de wereld die geschapen is, zeer overtuigend en groots overkomt. Er is niet voor de soms makkelijke uitweg van close shots gekozen."
Schneider vs. Bax
Dennis Kleyn & Albert van Vuure

"Volgens de jury bevat Schneider vs. Bax naadloos uitgevoerde effecten die niet herkenbaar zijn als zodanig. De uitvoering en de bijdrage dienen het verhaal uitermate goed. Ook was het een voorbeeld hoe relatief klein en goed uitgevoerde visuele effecten een enorme impact kunnen hebben op het eindbeeld en de belevenis."Op de NVX VFX dag waren interessante talks van onder andere de makers van "The Space Between us" van de Nederlandse Filmacademie. Tim Smit, van de internet hype "What's in the Box", en als laatste Paul Franklin, die een geweldige presentatie gaf (van 1,5 uur!) over zijn werk in Interstellar als VFX Supervisor.

Meer informatie over NVX
9932 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten