• Nieuws
3dhype

PostPanic Pictures met Sundays terechte winnaar NVX VFX Award

Categorie: Evenement
Geplaatst door 3ddy

Afgelopen zaterdag was om 12:45 het moment dat de NVX Award voor de beste Visual Effects in een Nederlandse Productie werd uitgereikt. PostPanic Pictures had volgens de jury de beste inzending van 2015, en werd ook zo ontvangen door het publiek. Matthijs Joor nam de prijs in ontvangst van Paul Franklin, oscar winnaar met Interstellar en Inception. Jeroen Aerts en Dieuwer Feldbrugge van PostPanic Pictures, waren aanwezig in het publiek.
De onafhankelijke jury, die vanuit 3dhype werd voorgezeten in opdracht van NVX vereniging van VFX Professionals, bestond uit onder andere uit niemand minder dan Justin van der Lek, In-Ah Rödiger, Koen Vroeijenstijn, Marijn Eken, Harry Schreurs, Bobby de Groot en Edwin van het Bolscher.


Foto: Louise van Putten

De NVX Award is een erkenning voor al het, vaak onzichtbare, werk dat wordt verricht. VFX zijn ook in de Nederlandse Film niet meer weg te denken. Het is een belangrijk onderdeel van hoe een film of andere productie beleefd wordt. Nederland is zeer goed in VFX, en zelfs in de afgelopen 3 jaar zien we als jury een enorme vooruitgang van de kwaliteit.

Een eervolle vermelding is ontvangen door Planet X FX die met hun werk aan Schneider vs. Bax voortreffelijk werk hebben verricht. Dennis Kleyn en Albert van Vuure hebben beide de prijs in ontvangst genomen.

Juryraport:
Sundays
Ivor Goldberg, Chris Staves, Matthijs Joor & Jeroen Aerts

Jeroen Aerts en Dieuwer Feldbrugge met de Award

"Volgens de jury is bij Sundays de integratie met de live action opnames erg professioneel uitgevoerd. Er is slim gekozen voor locaties die soms grotendeels zo konden blijven zoals ze waren, waarop vervolgens geraffineerde set extensions zijn toegepast. Ook is er relatief veel met wijde shots gewerkt, waardoor de wereld die geschapen is, zeer overtuigend en groots overkomt. Er is niet voor de soms makkelijke uitweg van close shots gekozen."
Schneider vs. Bax
Dennis Kleyn & Albert van Vuure

"Volgens de jury bevat Schneider vs. Bax naadloos uitgevoerde effecten die niet herkenbaar zijn als zodanig. De uitvoering en de bijdrage dienen het verhaal uitermate goed. Ook was het een voorbeeld hoe relatief klein en goed uitgevoerde visuele effecten een enorme impact kunnen hebben op het eindbeeld en de belevenis."Op de NVX VFX dag waren interessante talks van onder andere de makers van "The Space Between us" van de Nederlandse Filmacademie. Tim Smit, van de internet hype "What's in the Box", en als laatste Paul Franklin, die een geweldige presentatie gaf (van 1,5 uur!) over zijn werk in Interstellar als VFX Supervisor.

Meer informatie over NVX


BEKEKEN: 7071 REACTIES:0 DATUM: 27 SEPTEMBER 2015
3D'ers in VPRO special Nederlands Film Festival
Categorie: Televisie
Geplaatst door: 3ddy
Control Conference voor maar € 49,-
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Zaterdag 26ste NVX VFX Dag op het Nederlands Film Festival
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Dutch VR Days
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy