thumbnail

KLIK! Animatie Festival 2015

Door: Edwin van het Bolscher, 21 oktober 2015 Maak je klaar voor een wervelwind van animatie! KLIK! Amsterdam Animation Festival beleeft haar achtste editie van 27 oktober tot en met 1 november. Verwacht het beste op animatiegebied met oogstrelende speelfilms en korte animaties, nieuwe afleveringen van de Cartoon Network hitserie We Bare Bears, en inspirerende presentaties van filmmakers PES, Tomm Moore, en Disney’s Eric Daniels. Met bijzondere aandacht dit jaar voor traditionele materialen en technieken in ons themaprogramma Rock, Paper, Scissors.

Voor onze internationale competities, het hart van het festival, ontvingen we dit jaar meer dan 1800 inzendingen uit 80 landen. Alleen de allerbeste korte animaties hebben we voor je geselecteerd in de programma’s Animated Shorts, Dutch Delights, Political Animated Shorts, en Emerging Animation Nations.

We brengen je gloednieuwe animaties zoals de langverwachte speelfilms Kahlil Gibran’s The Prophet en Long Way North, en nieuwe afleveringen van de aandoenlijke Cartoon Network serie We Bare Bears.

Gevierde filmmakers als Johnny Kelly, Tomm Moore, Disney’s Eric Daniels, en het Nederlandse animatie trio Job, Joris & Marieke geven je een kijkje achter de schermen in lezingen en interactieve masterclasses. Ook belichten we het werk van filmmakers uit de Arabische wereld in het programma Arab Spring and Fall, met films over oorlog, revolutie, en de Arabische lente.

Met ons thema Rock, Paper, Scissors vieren we de ambacht achter het maken van animaties, met bijzondere aandacht voor films die zijn gemaakt met alledaagse materialen zoals de films van Oscar genomineerde filmmaker PES.

Natuurlijk hebben we ook een programma voor je mini-me, met onze Animated Shorts for Kids.

KLIK! zet zich in voor het bijeen brengen en inspireren van (aanstormende) animatie professionals. Filmmakers, producenten, en andere professionals uit de creatieve sector vinden elkaar tijdens de jaarlijkse Consultation Hours en het Debutante Ball. Ook vieren we het internationale succes van Nederlandse filmmakers in het programma Dutchies Working Abroad From Home.

KLIK! zou KLIK! natuurlijk niet zijn zonder spetterende feestjes, workshops, en talkshows met filmmakers uit de internationale competities.

Bekijk voor meer informatie de festival website: http://www.klik.amsterdam
7224 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten