thumbnail

The Ambassadors over Knitted

Door: Edwin van het Bolscher, 21 oktober 2015 3dhype kreeg lucht van een nieuwe animatie "Knitted". Aan deze korte animatie wordt op dit moment nog hard gewerkt, dus veel kunnen we nog niet laten zien. Wel hebben we gesproken met Vincent Lammers van The Ambassadors, Hoofdverantwoordelijke voor Design en Animatie / regisseur voor "Knitted".

3ddy: Wat inspireerde The Ambassadors weer een eigen Short animation film te creëren?
Vincent: Er zijn altijd al veel eigen projecten geproduceerd binnen de studio, vaak door artists individueel uitgevoerd, dit is iets waar we heel veel waarde aan hechten. We houden er gewoon van om dingen te maken. Dus sinds een aantal jaar hebben we binnen de studio een platform voor eigen werk, Ambassadors Playground. Al het werk dat wij zelf initiëren valt hier onder, van 5 seconden projecten, visuele experimenten tot korte films. Voor grotere projecten organiseren we één keer in het jaar een pitch waar iedereen een project kan presenteren, dan stemmen we met z’n allen en het winnende project wordt dan binnen de studio geproduceerd. Al onze editors, componisten, sound designers, cg artists, vfx artists, animatoren, regisseurs en producers werken mee.

De eerste film was Delfts Blauw. En nu Knitted, een korte film vol met fysieke, slapstick achtige momenten over een oude dame, haar kat en een gebreide trui.

3ddy: Hoe pakken jullie een short animatie aan?
Vincent: Op de zelfde manier als ieder ander project. Er is een duidelijke richting vanuit de pitch, en van daar uit begint iedereen bij te dragen aan de verschillende elementen van de film. Soms worden er dingen herschreven, iedereen kan bijdragen wat ze willen dus het is ook een mogelijkheid voor mensen om zich op andere vlakken te ontwikkelen en nieuwe dingen te proberen.

Het is zeker een uitdaging om een korte film te produceren binnen een studio waar dagelijks nieuwe projecten binnenkomen en worden in geboekt. En soms gebeurt het ook dat de planning naar achteren wordt geschoven omdat er iets voorbij komt dat we niet willen laten schieten. Daar moeten we flexibel in kunnen zijn.

3ddy: Wanneer kunnen we de Shortfilm Knitted verwachten?
Vincent: We willen hem heel graag voor het einde van het jaar af hebben, maar ik durf geen datum te noemen. We zijn veel nieuwe dingen aan het proberen voor deze film, op het gebied van rigging, animatie, set design, daar zijn deze projecten ook voor en daar is niet altijd een deadline aan te hangen. Soms werkt het niet wat we in gedachten hebben, dan moet het anders en dat kost tijd. We willen het onderste uit de kan halen.

3ddy: Kun je al iets laten zien?
Vincent: Hier is concept art van de set, dit heeft niemand buiten de studio verder nog gezien dus jullie hebben een primeur.
8381 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten