thumbnail

Animatie volgens Hisko Hulsing en HAFF Highlights

Door: Edwin van het Bolscher, 1 maart 2016 Ben je nieuwsgierig hoe een animatiefilm tot stand komt of ben je misschien zelf student animatie en zou je weleens van een prof willen horen hoe hij bepaalde zaken aanpakt? Op 13 april komt Hisko Hulsing naar Chassé Cinema in Breda om een lezing/masterclass over het maken van animatiefilms te geven.

Hisko Hulsing is een schilder, storyboard artist, illustrator, schrijver, componist en regisseur van animatiefilms. Zijn films Seventeen en Junkyard hebben diverse prijzen gewonnen op internationale filmfestivals. Beide films waren officiële Nederlandse inzendingen voor de Oscars.
Hij heeft samengewerkt met befaamde regisseurs als Richard Linklater en Brett Morgen. De animaties in Brett Morgen's Kurt Cobain: Montage of Heck zijn door Hisko Hulsing gemaakt met een grotendeels Nederlands team animators. Kurt Cobain Montage of Heck werd door Universal Pictures en HBO wereldwijd uitgebracht. Hisko geeft vaker lezingen. Hij heeft op uitnodiging van Disney en Dreamworks lezingen gegeven aan hun animatoren. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops op kunstacademies.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en extra interessant voor studenten animatie.

Uiteraard gaan we ook films kijken en dat doen we met de highlights van het HAFF:

HAFF Highlights
Van 16 t/m 20 maart 2016 zet de negentiende editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) Utrecht weer op z’n kop. HAFF betekent vijf dagen lang genieten van ruim 400 animatiefilms: van hilarische cartoons tot baanbrekende videoclips, eigenzinnige installaties en indrukwekkende feature films. Van potloodschets tot muisklik, het is allemaal te zien op het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Lukt het niet om alles te zien in Utrecht? Dan kun je woensdag 30 maart de festival highlights zien bij Chassé Cinema.

Kaarten voor het hele programma (lezing en HAFF Highlights) zijn verkrijgbaar via de site van Chassé en kosten daar €10,50. Studenten betalen €7,50. Vaste bezoekers met een cinemapas betalen €9,50. Aan de kassa betaal je €0,50 extra.

https://www.chasse.nl/cinema/programma/highlights-haff-holland-animation-film-festvial
5951 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Steeds meer bedrijven tegen AI

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten