thumbnail

Blackmagic Design kondigt Fusion 8 en Fusion 8 Studio aan.

Door: Edwin van het Bolscher, 2 april 2016 Het gepassioneerde bedrijf Blackmagic Design, dat zich vanuit de hardware van film goedkopere en kwalitatieve producten op de markt brengt, heeft sinds gisteren Fusion 8 en Fusion 8 Studio uit de beta gehaald. Sinds een relatief korte periode houd Blackmagic Design zich ook bezig met een aantal stukken software, zoals de compositor Fusion en de color grading system Resolve.

Beide stukken software komen van origine uit een andere keuken (Fusion was een inhouse tool van NYPD geschreven voor MSDOS, Resolve was van da Vinci Systems), maar worden bij elke release steeds een stukje dichter naar elkaar toe getrokken. Zo kon Resolve onder OSX en Windows gedraaid worden, terwijl Fusion origineel alleen onder Windows werkte. Nu vanaf Fusion 8 is dat verleden tijd en kunnen beide pakketten op beide operating systems gebruikt worden.

Fusion 8 en Resolve 12 zijn beide gratis te downloaden en te gebruiken voor commerciële projecten. Voor grotere studio's en professionals die iets meer verwachten van de software zijn de beide pakketten ook tegen betaling te verkrijgen, beiden voor €915,00.

Blackmagic Design is een grote jongen om goed in de gaten te houden. Check voor meer informatie https://www.blackmagicdesign.com/products/fusion
7112 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Joel Einhorn WishBubble Lead van nieuwe Disney Film Wish

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

HKU versterkt onderzoek en onderwijs met nieuw Lectoraat

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten