thumbnail

Ambassadors: Cristiano Ronaldo, Turk Telekom breakdown

Door: Edwin van het Bolscher, 6 april 2016 Amsterdam - Ambassadors maakt samen met regisseur Marco Grandia en DEPOfilm in "Over the Top" commercial - Cristiano Ronaldo x Türk Telekom Campagne

Ambassadors heeft wederom de handen in een geslagen met regisseur Marco Grandia en het Turkse DEPOfilm, deze keer voor Türk Telekom met voetbalster Cristiano Ronaldo in de hoofdrol. 

Türk Telekom Group lanceert deze campagne met de Real Madrid spits om hun nieuwe 4.5G mobiele netwerk technologie aan te prijzen. Türk Telekom Group positioneert zich wederom als een geïntegreerde telecommunicatiedienst en technologisch dienstverlener.In deze commercial verliest de 31-jarige Portugese voetbalheld halverwege een voetbalwedstrijd op mysterieuze wijze zijn befaamde snelheid. De enige manier om Ronaldo’s probleem op te lossen is om hem naar Turkije te laten vliegen en hem een van de Türk Telekom winkels te laten bezoeken, om zo weer op te laden.

Marco Grandia - Regisseur:
"Geweldig om weer een 'Big One' te doen. Samen zijn we een goede geoliede machine op dit soort projecten. Cristiano is echt een leuke vent om mee te werken en het is verbazingwekkend dat we al zijn scènes in 3 uur hebben kunnen draaien. 
Het idee achter de commercial is een beetje surrealistisch, maar dat is wat ze willen in Turkije. Het eind resultaat is bijna een korte film geworden. "Ton Habraken - VFX Director | Founder:
"Dit project had als uitdaging om in een week alle virtuele stadions en Cristiano’s robotarm te creëren. We zijn gewend aan strakke deadlines en hebben veel ervaring met computer-gegeneerde virtuele stadions, maar om na het draaien van de film het eind resultaat binnen een week op te leveren, dat was iets wat we nog niet eerder hadden gedaan.

Op basis van onze eerdere ervaringen en het zelfvertrouwen binnen het team, konden we dit proces snel in werking zetten en zijn we de uitdaging aangegaan. We begonnen met het draaien van de VFX plates met Cristiano en maakten meteen een selectie van het juiste beeldmateriaal voor de edit. We stuurden we deze beelden gelijk door naar onze studio, zodat het team er direct mee aan de slag kon gaan. Dat betekende ook, dat er al grote edit beslissingen gemaakt moesten worden door editor Kim Hinrichs, terwijl er slechts een klein deel van de film was geschoten. Door onze voorbereiding en de korte lijnproductie op dit project, hebben we de film op een slimme en gestructureerde manier vorm kunnen geven. 

Ik vind dit een een geweldige teamprestatie, waarbij alle betrokken partijen zich ten volle bewust waren van de uitdagingen waarmee we werden geconfronteerd. Hierdoor hoefde we aan het einde van het project alleen de puntjes op de i te zetten. "

Joep Meijburg - Sound Designer | Composer:
“Na het zien van een eerste edit, hoor ik in mijn hoofd de passende geluiden die ik nodig heb en weet ik wat ik ga maken. Ik heb genoten van de samenwerking met Marco, we zaten op een lijn en kwamen snel tot een final versie. Hij gaf me creatieve vrijheid wat altijd fijn werkt. 
Ook leuk om te vermelden is dat deze commercial maar liefst 2 minuten duurt en ik hierdoor meer tijd kreeg voor de opbouw van het sound design per scene."

7268 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten