thumbnail

Solid Angle is gekocht door Autodesk

Door: Edwin van het Bolscher, 18 april 2016 Een van de betere renderengines (Arnold) op dit moment is gekocht door Autodesk. De overname van Solid Angle is net bekend gemaakt. Autodesk heeft met eerdere overnames geen goede naam opgebouwd. Ze zijn overnames zoals bijvoorbeeld het software pakket Softimage bedoeld om concurrentie uit te schakelen, zijn er halve implementaties geweest van plugins die overgenomen zijn. Deze overnames stopte te ontwikkeling van de stukjes software. Software gebruikers die ooit Softimage gebruikten en nu naar Cinema 4D en Arnold zijn overgestapt zijn nu het meest teleurgesteld. Laten we hopen voor hen dat dit niet zo gaat aflopen waarvoor zij bang zijn.

De beloftes die gedaan worden klinken behoudend, waardoor ontwikkeling en ondersteuning doorgezet wordt van niet-autodesk software implementaties zoals Cinema 4D, Katana en Houdini. Ook zal er voor 3ds Max en Maya de software verder ontwikkeld worden.

Een van de eerste gebruikers van de Arnold Renderer is Daniel Martinez Lara van Pepeland, die we tegenwoordig vinden in de Blender scene.
6555 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

De mythe van Davilex Games

De Grove 2.0

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten