thumbnail

Indievelopment Programma en meer sprekers!

Door: Edwin van het Bolscher, 17 mei 2016 Utrecht - Nog maar één week tot Indievelopment! Tijd om de laatste sprekers aan te kondigen. Ard Jacobs, director en co-founder van Pillio Games. Adriaan de Jongh, een succesvolle game designer gekozen in januari 2016 voor Forbes 30 under 30 lijst voor zijn unieke aanpak van game design. Stephen Lindsay, hoofd van business development bij Ixty. Niels van der Leest en Rik Nieuwdorp, game audio designers en componisten. Mata Haggis, een narrative game designer bekend van bijvoorbeeld ‘Fragments of Him’. Marlies Barends de art director bij Abbey Games en tot slot Alex Rose, prijswinnende game jammer die momenteel werkt aan ‘Super Rude Bear Resurrection’.

Ard Jacobs is director en mede-oprichter van Pillio Games. Hij is de maker van Pillio, een game controller die er uit ziet als een kussen. Over de jaren heeft hij dit concept uitgewerkt tot een toegankelijk gaming platform voor iedereen. Hij gaat het in zijn talk hebben over hoe je geen software, maar hardware als indie kan ontwikkelen en wat voor uitdagingen daar bij komen kijken.

Adriaan de Jongh is een game designer bekend van experimentele games als Bounden en Fingle. Zijn unieke aanpak van game design daagt mensen uit om fysieke interactie te hebben buiten de game wereld om. Zijn talk zal gaan over de Nederlandse gaming community. Adriaan wil een sterkere en grotere gaming community creëren in Nederland. Hij bespreekt waarom dat belangrijk is en wat zijn visie is voor deze community.

Stephen Lindsay is hoofd van business development van Ixty. Stephen bespreekt in zijn talk een groot probleem binnen de mobile games industrie: hoe balanceer je In-App-Purchases van mobile games wereldwijd? Hij bespreekt hoe je betaalbare prijzen wereldwijd opstelt en hoe dit je omzet kan vergroten.

Niels van der Leest en Rik Nieuwdorp zijn ervaren game audio designers. Niels geeft les in game audio design en is game audio componist. Rik Nieuwdorp specialiseert zich in aanpasbare muziek in games, waar de muziek in de game zich aanpast aan de gebeurtenissen in het spel. In hun talk “Game Audio for non audio folk” delen ze hun kennis over game audio design en hoe je de audio in je games kan verbeteren.

Mata Haggis is een game en narrative designer bekend van PINE (Playable Interactive Narrative Experience) en ‘Fragments of Him’. Zijn talk “Writing nothing: storytelling with unsaid words and unreliable narrators” gaat of het vertellen van een verhaal in een game zonder het gebruik van woorden.

Marlies Barends is art director bij Abbey Games. Ze heeft gewerkt aan REUS en Abbey Games’ tweede titel: Renowned Explorers: International Society. Ze zal haar kennis en ervaring delen in haar talk “Artists get to the next level by thinking like a game designer”.

Alex Rose is een fanatieke prijswinnende game jammer. Hij is één van Develop’s 30 under 30 2016 en werkt nu aan ‘Super Rude Bear Resurrection’. Hij gaat een talk geven getiteld “Game Feel: Perfecting Platformer Physics”.

Zie hier het volledige overzicht van sprekers voor de dag.


Wil je deze sprekers graag zien spreken? Haal dan hier je ticket: https://www.indievelopment.nl/#tickets

Studenten tickets kosten nu €25,00. Normale tickets kosten €45,00 en zijn inclusief een lunch.

Voor aankondigingen, nieuws en informatie over Indievelopment kan je ons volgen op onze social media!
http://www.indievelopment.nl/
https://www.facebook.com/indievelopmentconference
https://twitter.com/indievelopment
6648 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten