thumbnail

Tim Laning bestuurslid van Dutch Game Garden

Door: Edwin van het Bolscher, 18 mei 2016 Utrecht - Tim Laning treedt per 1 juni toe tot het bestuur van Dutch Game Garden. Door de aansluiting krijgt Dutch Game Garden een nog sterkere binding met de internationale applied games-sector.

Tim Laning is medeoprichter van de gamestudio Grendel Games in Leeuwarden, dat sinds 1998 zowel entertainment games als applied games ontwikkelt. Een bekende game is het geprezen Songs of Elstryn: Oath of the Gryphon, waarbij revaliderende kinderen samen met hun vrienden of familieleden kunnen spelen om hun balans te trainen. De game Underground, dat gericht is op het trainen van chirurgen, ontving internationale aandacht van onder meer Forbes, dat sprak van een ‘game die de wereld kan veranderen’.

Vanuit Leeuwarden zet Tim Laning zich niet alleen in voor Grendel Games, maar ook voor de gamesindustrie in het noorden van Nederland. Zo heeft hij het curriculum van de gameopleiding van het NHL opgebouwd, zorgde hij voor de financiering van verschillende projecten en brengt hij overheid, investeerders en startupbedrijven bij elkaar.

Het bestuur van Dutch Game Garden bestaat naast Tim Laning uit voorzitter Maarten Brands, penningmeester Arthur van Breukelen en bestuurslid Peter Laanen. Maarten Brands: “Tim Laning is een toonaangevend figuur in de Nederlandse gamesindustrie die zich niet alleen voor de huidige, maar ook voor de volgende generatie gameontwikkelaars inzet. Met zijn betrokkenheid in het onderwijs en zijn voorbeeldrol als ondernemer in de (applied) gamesindustrie voegt hij veel waarde toe aan Dutch Game Garden. Wij zijn blij met zijn aantreden.”

Luister naar een uitgebreid interview met Tim Laning in de DGA podcast.
6962 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten