Account maken  Inloggen
thumbnail

Hoe zou de Nederlandse Animatie Industrie kunnen groeien?

Door: Edwin van het Bolscher, 8 juni 2016 Amsterdam - Tijdens KLIK! EU Tour afsluitparty stond er één vraag centraal. Hoe kan de animatie industrie groeien binnen Nederland. De panelleden zagen unaniem dat de samenwerking tussen studio's in het buitenland veel intensiever is dan in Nederland. De studio's daar hadden ieders zijn specialiteit en daar maakten ze allen gebruik van. Dit zou wel eens de sleutel kunnen zijn om de animatie sector een turning point te geven.

Het KLIK! is intensief bezig de Nederlandse animatie industrie interessant te maken voor het buitenland. Eerder hadden ze al een toer door Rusland en de VS gemaakt om te praten tussen animatie studio's en Nederlandse animatoren. Dit keer was Europa aan de beurt. Hieruit ontstonden interessante lessen die KLIK! nu deelt op de afsluitparty.

Ook was de vraag wat de verhouding zou moeten zijn tussen eigen werk en commercieel werk. De schoorsteen moet blijven roken en niet elke animatie studio kan ruimte maken voor eigen werk. Elke deelnemende studio had zo zijn eigen mening over deze verdeling, ook hun achtergrond was hierin bepalend. Het eigen werk geeft in ieder geval bij iedere animator meer voldoening.
5730 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Ainbo teaser-trailer

Blender 2.90 is beschikbaar

Unity voegt zich bij Blender als Patron lid

Ambassadors - De Kortetermijn Tonijn

Nieuwe Intel Logo

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten