thumbnail

Brexit ook invloed op de VFX industrie

Door: Edwin van het Bolscher, 27 juni 2016 Londen - Het zal niemand ontgaan zijn dat Groot Brittanië gaat splitsen van de EU. Dat het effect gaat hebben op de huidige VFX industrie in Londen is een rekensommetje dat iedereen die negatief in het leven staat wel kan maken. De Londense studio's zijn afhankelijk van Europese subsidies om zichzelf competatief te maken tegenover andere landen met een VFX industrie. Met een Brexit vervalt deze subsidie regeling en zullen de komende jaren de eerste studio's signalen gaan geven dat ze het moeilijk gaan krijgen.
Ook Nederlandse VFX werkers die in Londen hun geld verdienen, zullen daar waarschijnlijk ook last van krijgen.
Of het echt allemaal zo'n impact gaat hebben is nog onduidelijk. Misschien kunnen de Londense studio's zich ook op een andere manier zich onderscheiden dan alleen de goedkoopste zijn. Maar tenslotte draait het toch altijd om geld.

Het zal niet zo'n vaart maken. Voorlopig zal de Freedom of Movement intakt gehouden worden melden verschillende bronnen. Het meeste geld dat in de Londense VFX industrie gepompt wordt, wordt door Groot Brittanië zelf betaald. Niemand kan in de toekomst kijken, maar laten we het hopen dat voor de VFX'ers het allemaal te behappen valt. En we moeten nog gaan zien of die Britten ook echt de EU gaan verlaten.
6183 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Dyslexie font op 3DHYPE

Jarno Cordia overleden

Making of Charge

AI Robots standaard geblocked op 3DHYPE

Studio Whoohoo! Hema Kerstmis reclame

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten